EU VIJESTI – „Film4Energy Challenge”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 26.10.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Europska komisija pokreće natjecanje „Film4Energy Challenge” te poziva škole u Europskoj uniji da izrade kratki video o važnosti energetske učinkovitosti i koristi koja proizlazi iz štednje energije za njihove škole, općine ili gradove

Mlađi učenici danas već znaju mnogo toga o energetskoj učinkovitosti i upotrebi obnovljivih izvora energije. Mladi imaju moć inspirirati svoje zajednice na smanjenje potrošnje energije te uspješno promicati koristi od uštede energije za okoliš i gospodarstvo diljem EU-a.
.

  • Vjerujete li u to da današnje mlade generacije mogu učiniti nešto za energetski učinkovitiju sutrašnjicu?
  • Promičete li u svojoj školi energetsku učinkovitost i time spašavate planet?

 

O čemu se radi u ovom natječaju?

Učenici u dobi od 12 do 15 godina iz svih zemalja EU-a pozvani su snimiti videozapis o tome kako oni mogu štedjeti energiju u svojem svakodnevnom životu. Učeći svoju rodbinu, prijatelje, susjede i cijeli svijet o prednostima energetske učinkovitosti i potičući upotrebu energetski učinkovitih alternativa grijanju, hlađenju, prijevozu te ostalim svakodnevnim aktivnostima.

Videozapisi će imati pozitivan obrazovni učinak na učenike i širu javnost na koju su usmjereni, uključujući mlade, nastavnike, obitelji i lokalne zajednice.

 

Trajanje, pravila i uvjeti natječaja „Film4Energy Challenge”

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2022. Prijave predane nakon tog roka neće se razmatrati.

Videozapisi nagrađenih škola prikazivat će se širom Europe na službenim kanalima Europske komisije. U školi s najboljim videozapisom organizirat će se Dan energije.

__________
Izvor: strukturnifondovi.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.