EVmoto – Nova era električnih motocikala u Hrvatskoj

Objavio: Pokret Otoka - 20.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Nova tvrtka za prodaju električnih motocikala otvorila je svoja vrata u Hrvatskoj pod imenom EVmoto. Ova tvrtka predstavlja kćerinsku tvrtku istoimenog brenda električnih motocikala sa sjedištem u Münchenu.

Jedan od najznačajnijih modela koji će biti dostupan na tržištu je Monaco, koji je dizajniran s ciljem postavljanja novih standarda u kategoriji laganog motocikla, posebno za vozače s A1 dozvolom.

Roland Lodoli, direktor EVmota u Hrvatskoj, ističe inovativne karakteristike ovog modela, među kojima se ističu kompaktni dizajn, motor snage 3,3 kW smješten u stražnjem kotaču te litij-željezo-fosfatna (LiFePo4) baterija od 72V/35 Ah, koja je smještena u ‘spremniku goriva’.

S masom od 91 kg (uključujući jednu bateriju), Monaco omogućuje laganu vožnju u urbanim sredinama, s najvećom brzinom od 80 km/h i dometom od oko 80 km, ovisno o načinu vožnje i uvjetima na cesti.

Jedna od važnih informacija koju je Lodoli istaknuo jest odobrena prijava tvrtke na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, što omogućuje sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila za fizičke osobe.

To znači da će kupci koji se prijave na subvencije moći ostvariti 40 posto niže cijene za kupnju ovih motocikala.

EVmoto se ističe promicanjem održivog razvoja na području motocikala

No, ono što dodatno ističe ovu tvrtku jest njezina predanost promicanju elektromobilnosti i održivog razvoja u području motocikala.

EVmoto nije samo trgovac vozilima, već ima jasnu viziju budućnosti u kojoj će elektromobilnost biti ključni element u smanjenju emisija štetnih plinova i potrošnje fosilnih goriva. Njihov angažman na polju subvencija za kupnju električnih vozila pokazuje njihovu želju da potaknu širu populaciju na prihvaćanje ove tehnologije.

Otvorivši vrata svoje prve prodajne lokacije u Hrvatskoj, EVmoto je krenuo u promicanje električnih motocikala kao održive alternative klasičnim vozilima s unutarnjim izgaranjem. Njihov pristup, koji kombinira inovativne modele s potporom državnih poticaja, čini ih ključnim dionicima u rastućem tržištu elektromobilnosti u regiji.

Izvor: energetika-net.com

Naslovna fotografija: Photo by Motoculturel on Unsplash