Film ‘Zadar ArchipelaGO – Poziv na avanturu’ osvojio drugo mjesto u kategoriji Turistički proizvod: Prirodni turizam

Objavio: Pokret Otoka - 11.11.2023. - Vrijeme čitanja: 3min

Na nedavno održanom poznatom Međunarodnom filmskom festivalu turizma ART & TUR u Portugalu, Zadarski arhipelag iz Hrvatske došao je u fokus zahvaljujući filmu ‘Zadar ArchipelaGO – Poziv na avanturu’, koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji Turistički proizvod: Prirodni turizam.

Šesnaesto izdanje Međunarodnog filmskog festivala turizma ART & TUR završeno je 28. listopada 2023. godine u gradu Caldas da Rainha.

Tijekom četverodnevnog događanja prikazano je 82 filma s liste za natjecanje, odabranih između 262 prijava iz 47 zemalja, ocijenjenih od strane panela od 43 stručnjaka. ART&TUR je dio CIFFT-a, međunarodnog tijela koje svake godine bira najbolji turistički film na nekoliko festivala posvećenih tom žanru diljem svijeta.

U produkciji nagrađivane tvrtke Level 52 iz Labina, snimljen je promotivni film koji slavi prirodnu ljepotu i pustolovni duh regije kroz biciklističke aktivnosti za devet povezanih turističkih zajednica Zadarskog arhipelaga.

Za materijal snimljen tijekom pet dana prošlog rujna, autori su putovali preko 2.000 km po Zadarskom arhipelagu.

“Ova nagrada je dodatno priznanje cijelom timu Level 52 za tako zahtjevan projekt. Želim zahvaliti redateljici Ivani Čarić i njenim kolegama iz drugih turističkih zajednica uključenih u projekt na prepoznavanju pristupa i načina na koji Level 52 proizvodi turističke filmove. Ovom nagradom prepoznat je izuzetan projekt promocije biciklizma na Zadarskim otocima, a Zadarski arhipelag stavljen je na svjetsku kartu kao destinacija koja nudi nevjerojatne mogućnosti za aktivan turizam i istraživanje prirodne ljepote.

S obzirom na ogromno i inspirativno područje gdje smo imali privilegiju raditi, ovaj film otkrit će iznimne mogućnosti biciklizma na prekrasnim otocima Zadarskog arhipelaga. Planiranje snimanja bilo je posebno zahtjevno zbog veličine područja, nevjerojatnih 1.300 km², koje uključuje oko 300 otoka. Odabirom lokacija željeli smo prikazati ljepotu i raznolikost područja otoka Zadra.”

Sanel Isanović, direktor tvrtke Level 52 – o obujmu i inspiraciji za projekt

“Ova nagrada predstavlja vrhunski uspjeh i potvrdu truda koji smo uložili u razvoj i promociju aktivnog turizma. Film prekrasno prikazuje specifičnu kombinaciju prirodne ljepote i pustolovnog duha koje naši gosti mogu doživjeti u Zadarskom arhipelagu, i nadamo se da ćemo s time, kao i s još dva promotivna filma koja trenutno pripremamo na temu planinarenja i kajakaštva, privući još više ljubitelja aktivnog turizma na naše otoke.”

Ivana Čarić, direktorica TZ općine Sali i glavna koordinatorica ovog projekta

Naglasila je da će ujedinjene turističke zajednice nastaviti raditi na promociji i razvoju turističkog proizvoda arhipelaga, a ova nagrada svakako je dodatni poticaj za buduće projekte i nagrade.

Pogledajte promotivni film!

Izvor i foto: https://www.croatiaweek.com/