FORUM – Tajništvo za čistu energiju otoka EU | 20.-21. svibnja

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 22.04.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE NA FORUMU TAJNIŠTVA ZA ČISTU ENERGIJU OTOKA EU | 20.-21. SVIBNJA

Prvi forum u okviru druge faze Tajništva Čiste energije za otoke EU – inicijative Europske komisije – predstavit će konkretne korake prema dekarbonizaciji EU otoka i prezentirati aktualne i dovršene zelene projekte na otocima.

Dvodnevni forum bit će svojevrsni centar znanja o tranziciji na čistu energiju. Sudionicima će se pružiti platforma kojom će povećati vidljivost svojih zelenih inicijativa u svrhu kako bi ostvarili tehničku pomoć u dizajniranju, pripremi i provedbi dekarbonizacije i razvili znanja o financiranju projekata.

.

PRVI DAN – 20. Svibnja 

Prvi dan održat će se panel diskusija „Dnevni red za tranziciju EU otoka na čistu energiju”, a sudionici će  dobiti uvid u rad Radne skupine za financiranje i stručno predavanje o širenju i tržišnim prilikama Tajništva za otoke.

 

DRUGI DAN – 21. Svibnja

Drugi dan fokus će biti na primjerima dobre prakse i raznim radionicama. Imat ćete priliku čuti dojmove koji dolaze izravno s otoka, saznativiše o ključnim rezultatima prvog poziva za tehničku pomoć i aktivno sudjelovatiu raznim radionicama.

 

Upoznat ćete se s ciljevima druge faze inicijative Čista energija za otoke EU i njihovim ‘’Istraži, oblikuj i djeluj’’ pristupom, ali i s predstavnicima europskih otoka koji provode energetsku tranziciju, kao i akademskim institucijama, privatnim sektorom i predstavnicima Europske Unije. 

Sudjelujte i naučite više o rezultatima prvog poziva Tajništva te se upoznajte s najboljim praksama izravno s otoka.

 

Dva su načina za sudjelovanje na forumu:

.

  1. Registrirajte se kao sudionik

* Da biste se registrirali za forum Čiste energija za otoke EU (#CE4EUislands) potrebno je prijaviti se na svoj EU račun. Ako nemate račun, molim vas da ga izradite. Više informacija o prijavi možete pronaći na poveznici.

.

  1. Prijavite se kao izlagač i predstavite svoj zeleni projekt

Izložbeni sajam zelenih projekata i aktivnosti na otocima omogućava razmjenu informacija izlagača i publike na Europskoj razini.

 

SNIMITE VIDEO I POŠALJITE GA TAJNIŠTVU

Tajništvo za čistu energiju otoka EU vas poziva da izradite videozapis o energetskoj tranziciji na svom otoku i pošaljete ga Tajništvu tena taj način dobijete priliku europskim donositeljima odluka pokazati  svoje potrebe i ambicije za prijelaz na čistu energiju.  

Prijavljene videozapise Tajništvo će pregledati i one najbolje odabrati za prezentaciju tijekom otočnog foruma EU 20. i 21. svibnja. Odabrani videozapisi dobit će  publicitet objavljivanjem na web stranice Čiste energije za otoke EU i na odgovarajućem YouTube kanalu.

Prijavnica se nalazi ovdje, a rok za podnošenje zahtjeva je 15. svibnja. 

 

Skraćeni program foruma možete pronaći ovdje, a nadopunjeni detaljni program bit će objavljen uskoro. 

 

 

__________

Izvor: Tajništvo za otoke EU

Fotografija: Tajništvo za otoke EU