FZOEU – JAVNI NATJEČAJ ZA RAZVOJNO INOVACIJSKE PROJEKTE

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 10.01.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni natječaj za razvojno inovacijske projekte u svrhu provedbe Europskog zelenog plana.

Podnošenje ponuda na natječaj započelo je 28. prosinca 2022., a završit će 28. veljače 2023.

 

Predmet natječaja

Dodijelit će se sredstva za neposredno financiranje istraživačko-razvojnih i inovacijskih projekata kojima se podupiru istraživanja i eksperimentalni razvoj u području proizvodnje čiste energije, prometa, uključujući baterije, čisti vodik i druge niskougljične tehnologije te istraživanje tehnologija, tehničkih i netehničkih mjera za smanjenje emisija/povećanje ponora u sektorima (energetika, promet, poljoprivreda, šumarstvo, otpad i industrijski procesi).

 

Cilj natječaja

Cilj je poticanje „zelenih istraživanja“ i inovacijskih rješenja koja će doprinijeti ostvarenju europskog Zelenog plana kojim se jamči klimatski neutralna, zelena, pravedna i socijalna Europa.

 

Korisnici i raspoloživa sredstava

Korisnici sredstava su javna visoka učilišta i javni znanstveni instituti.

Raspoloživa sredstva Fonda iznose 995.421,06 eura.

Fond će također dodjeljivati i sredstva pomoći u iznosu do najviše 200.000,00 eura, odnosno do 100% opravdanih troškova projekta.

 

Kako se prijaviti

Natječaj je objavljen u „Narodnim novinama“ i na mrežnoj stranici Fonda na ovoj POVEZNICI gdje možete pročitati sve detalje i pronaći potrebnu dokumentaciju za prijavu svojih projekata.

Sretno!

 

 

_______________

Autor: Suzana Živković, Pokret otoka

Fotografija: Pixabay