GRAD PAG: Bogat ljetni program

Objavio: Martin Tuđen - 03.07.2024. - Vrijeme čitanja: 4min

Grad Pag pripremio je ispunjen ljetni program pun kulture i zabave za sve posjetitelje. Program je počeo 29. lipnja i trajat će do 1. rujna.

Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag s ponosom predstavljaju bogat i raznovrstan ljetni program! On je započeo 29. lipnja koncertom Borisa Oštrića i Ribara u atriju Kneževog dvora.

Mnogo glazbenog sadržaja

Tako će ljubitelji hrvatskih evergreena moći uživati u izvedbama Gradske glazbe Pag i klape Sol 3. srpnja na Trgu Petra Krešimira IV. Poznata klapa Šufit nastupit će 13. srpnja na istom trgu.

Tri soprana izvest će Opernu rapsodiju 10. srpnja, u atriju Kneževog dvora. The Beatles Revival Band će 20 srpnja donijeti legendarne hitove u središte Paga. Ljubitelji Oliverovih pjesama uživat će 30. srpnja u izvedbama Božidarke Matije i Antonija Krištofića uz pratnju Vladimira Babina u atriju Kneževog dvora.

Glazbeni program kulminirat će 4. kolovoza, koncertom Alena Nižetića povodom Dana domovinske zahvalnosti na Branimirovoj obali. Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, najavljen je nastup popularne klape Intrade na glavnom gradskom trgu.

Paški ljetni karneval

Osim brojnih koncerata i vrhunskih glazbenika, krajem srpnja tradicionalno će se održati Paški ljetni karneval. Pet dana karnevalskog ludovanja, od 23. do 27. srpnja, donijet će zabavu i veselje za sve uzraste u povodu 65. obljetnice postojanja ljetnog karnevala u Pagu.

Na programu su i razni festivali poput Pag Art Festivala, koji će od 1. do 17. kolovoza ljubiteljima klasične glazbe pružiti nezaboravne večeri u jedinstvenom ambijentu.

Bura fest će od 30. kolovoza do 1. rujna 2024. donijeti tri dana ispunjena dječjim predstavama, plesnim radionicama, kreativnim likovnim radionicama za djecu te glazbenim nastupima. Posebno će se istaknuti predstava „Nježni” sport Dječjeg kazališta Dubrava te plesna radionica OsnaŽENE.

Tu su i likovne radionice za djecu poput “Ljetne avanture” i “Svemirskog zvukopisa”, te radionica “Pričam ti priču uz šum mora”. Festival završava koncertom Soft Deli kvarteta. Posjetitelji će također uživati u zvucima Benda Cabaret koji će svojim šarmantnim izvedbama obogatiti ljetne večeri u Pagu 20. kolovoza te u energičnim rock ritmovima Rockatansky benda 25. kolovoza na Branimirovoj obali.

Ljubitelji klapske “pisme”, osim koncerta klape Šufit 13. srpnja, moći će uživati i u Smotri klapa otoka Paga 8. srpnja u Starom Gradu te nastupu Meta klape 11. kolovoza u atriju Kneževog dvora.

Ribarske fešte

Ribarske fešte pružit će autentično iskustvo uz riblje delicije. Njima će prisustvovati Stolnoteniski klub Pag i klapa Galijota 17. srpnja na Branimirovoj obali u Pagu, te klapa Sol, 8. kolovoza u Šimunima. Svake srijede tijekom srpnja i kolovoza održavat će se promenadne šetnje KUD-a Družina Pag. Bogata tradicijska baština bit će predstavljena u programima Etno večeri – Družimo se s Družinom 12. srpnja i 9. kolovoza na glavnom gradskom trgu.

Ljubitelji paških delicija moći će u Vlašićima 28. srpnja degustirati sir, vino, maslinovo ulje te kupiti najkvalitetnije otočne proizvode i suvenire.

Kreativne radionice i izložbe

Posjetitelji će ovog ljeta u crkvi Sv. Jurja od 8. do 14. srpnja imati priliku razgledati izložbu “Bliska lica” Lucije Maržić. Isto tako i izložbu fotografija Danijela Palčića od 12. do 19. kolovoza. Obje izložbe organizira Gradska knjižnica Pag. Također, 18. kolovoza održat će se promocija knjige Don Živka Kustića u atriju Kneževog dvora, a 23. i 24. kolovoza susret pjesnika Hrvatske iseljeničke lirike – New York Gradu Pagu, paški troplet u stihovima HIL-e New York.

Za najmlađe, organizirane su kreativne radionice i promatranje nebeskih tijela. Tu je i izložba astro fotografija kod svjetionika, 12. kolovoza u 21 sat. Organizatori izložbe su Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga u suradnji s Astronomskom udrugom Zadar.

Djeca će uživati u nastupu Dječjeg zbora Vijolice 6. srpnja i 23. kolovoza, sudjelovati u beat box i rap radionici 12. srpnja te u cijanotipiji pod vodstvom Dina i Sunčane More 14. srpnja. Odrasli će moći sudjelovati u zanimljivim radionicama, poput izrade torbi transfer tehnikom koju će 11. srpnja voditi ilustratorica Tika.

Radionica izrade nakita od vune za odrasle pod vodstvom Nikol Jakopic Donadić održat će se 26. srpnja. Tanja Skok će voditi radionicu čipke mandala 31. srpnja. Sve radionice održavaju se na trgu ispred knjižnice i organizira ih Gradska knjižnica Pag.

Za kraj ljeta, u rujnu će se svakog četvrtka i petka u Magazinu soli održavati program Misec paške soli.

__________________________

Izvor: novilist.hr

Naslovna fotografija: Image by reini74 from Pixabay