Grad Zadar dodijelio 23.533 eura otočnim poduzetnicima

Objavio: Pokret Otoka - 23.01.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Jedna od posljednjih odluka koje je gradonačelnik Branko Dukić potpisao u 2023. godini je ona o dodjeli bespovratnih sredstava potpore male vrijednosti za poticanje malog gospodarstva na otocima koji administrativno pripadaju Gradu Zadru.

Prema uvjetima natječaja, prihvatljivi prijavitelji bili su su mikro, mali i srednji subjekti u poduzetništvu i obrtu koji posluju cijelu godinu, imaju registrirano sjedište i/ili prebivalište i obavljaju svoju gospodarsku djelatnost na otocima Ist, lž, Molat, Olib, Premuda, Rava te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.

Maksimalni iznos potpore bio je 3.000 eura, a dobio ga je za adaptaciju prostora i tekuće troškove Vrtlac j.d.o.o. iz Molata, koji u svom vlasništvu ima istoimenu konobu. Gotovo maksimalni iznos dobio je i DeZen iz Brgulja, također iz sektora usluživanja hrane i pića, piše 057 info.

IBG Justina s Oliba dobila je 2.145,94 eura, a točno 2.000 eura obrt za ribarstvo Račić (Silba), turistička agencija TuBGrist (Silba), Maloižanin d.o.o. i Ured ovlaštene arhitektice Lenka Martinović (Iž). Nešto manje od tog iznosa dobili su Provišta d.o.o. (Veli Iž), Hripa Marine Service (Premuda), Poljoprivredna zadruga Olib i Potrošačko-uslužna zadruga Silba.

Jedini koji nije dobio potporu je obrt za usluge Re Creo Ursula s Oliba, koji je dostavio nepotpun zahtjev. Ukupan iznos potpora je 23.533,72 eura.

Izvor: morski.hr

Fotografija: Boris Kačan