HOP – Hrvatski otočni proizvod, projekt je pokrenut prije 12 godina, a danas se razvio u prepoznatljiv brend  i jedinstvenu turističku promidžbu izvornih otočnih proizvoda

.
Otvoreno novo e-savjetovanje

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva zainteresiranu javnost da se uključi u javnu raspravu o nacrtu prijedloga Pravilnika o načinu provođenja mjera i aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Sukladno odredbama propisanim Zakonom o otocima („Narodne novine“ broj 116/2018) koji je stupio na snagu 29. prosinca 2018. godine, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donosi Pravilnik o načinu provođenja mjera i aktivnosti Programa „Hrvatski otočni proizvod“. Pravilnikom o načinu provođenja mjera i aktivnosti Programa poduprijeti će se otočni razvoj i uvjete života na otocima te razvoj malog otočnog gospodarstva potičući proizvodnju i plasman te promociju izvornih i inovativnih otočnih proizvoda, tradicije i baštine na otocima.

Savjetovanje je otvoreno do: 11.11.2019.

.

O projektu ”Hrvatski otočni proizvod”

Temeljni cilj HOP-a bio je identificirati i distribuirati kvalitetne otočne proizvode koji će biti prepoznati i u Hrvatskoj i izvan nje. Riječ je o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Proizvodi potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama s ciljem poticanja proizvodnje i zadržavanja stanovništva na otocima, zaštite proizvoda autohtonih otočnih proizvođača te promocije jadranskih otoka.

Projekt ima višestruke učinke, između ostalih i jedan od najvažnijih su gospodarski i demografski – otočni proizvođači kroz samozapošljavanje stvaraju proizvode natprosječne kvalitete stvarajući tako sebi i svojim obiteljima uvjete za opstanak i ostanak na hrvatskim otocima. Potrošači, odnosno  turisti s druge strane, susreću se s novim proizvodima u čiju se izvrsnost lako uvjeriti.

Nedavno je objavljen i najnoviji promotivni video HOP-a kojeg možete pogledati u nastavku.

.

___________
Izvorhttp:/razvoj.gov.hr
Naslovna fotografija: Pixabay