HOPS: Radionica o primjeni odrebi PoUEES-a

Objavio: Đurđa Baljak - 03.04.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

HOPS 11. travnja organizira radionicu o primjeni odredbi PoUEES-a s odgodnim učinkom, kao i izmjenama obrasca ugovora o odgovornosti za odstupanje

Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS) donio je nova Pravila o uravnoteženju elektroenergetskog sustava (PoUEES) u prosincu 2023. Prijelaznim i završnim odredbama pojedine odredbe PoUEES primjenjuju se s odgodnim učinkom. U skladu s navedenim izrađen je „Obrazac ugovora o odgovornosti za odstupanje“.

Radionica

Sve informacije o primjeni odredbi PoUEES-a s odgodnim učinkom, kao i izmjenama obrasca ugovora o odgovornosti za odstupanje, bit će detaljno objašnjene na radionici planiranoj za 11. travnja 2024. godine u 10:00 sati. Radionica će se održati u prostorima HOPS-a, Kupska 4, Zagreb, dvorana 122, i bit će dostupna online. Tema će obuhvatiti proces obračuna odstupanja, rokove zaprimanja dokumenata, rokove raskida ugovora, dostavu novih instrumenata osiguranja plaćanja, praćenje dostatnosti instrumenata osiguranja plaćanja deponiranih u HOPS-u te planiranje sklapanja novih ugovora kako bi se osigurao kontinuitet statusa tržišnih sudionika.

Prijave

Prijave za radionicu treba poslati na adresu HOPS imbalance do utorka, 9. ožujka 2024. Svaki tržišni sudionik može prijaviti najviše dva predstavnika zbog ograničenja prostora. Nakon utvrđivanja broja sudionika, bit će obaviješteno hoće li se održati jedna ili dvije fizičke radionice. Link za online prijavu bit će poslan svim prijavljenim sudionicima na adresu e-pošte koju su naveli.

Izvor: hops.hr

Fotografija: unsplash.com by Headway