HVAR – ART DT Izložba

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 06.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

U subotu 07.08.2021.g. u 20:00 sati na Novoj rivi održati će se otvorenje izložbe ART NEWSPAPER DT, Danijele Tomić

.

 

Izložba ART DT će se kasnije prebaciti u Svečanu dvoranu općine Jelsa u periodu od 08.08 do 12.08.2021.g.

Danijela o slikarstvu i životu na otoku: Život na otoku često promijeni smjer življenja i stvaranja. Dolaskom na taj, predivni otok Hvar, odnosno mjesto Jelsa ,godine 1999.bila je moja sudbina ! Osnovala sam prekrasnu obitelj i obiteljski dom.

Ona mi je velika podrška u svemu sto radim i stvaram. Još od malih nogu voljela sam crtat ,slika i stvarat. Tu ljubav i talenat naslijedila sam najvjerojatnije od djeda (on je bio veliki umjetnik u svom poslu).

Tokom godina na otoku ,moj skriveni talenat izašao je na površinu. Izrađivala sam kojekakve predmete, kreirala i šivala karnevalske kostime, karnevalske nagrade, dizajnirala nakit, plela torbe od modnih časopisa, šivala i oslikavala odjeću, crtala sebi za dušu.

Zahvaljujući karnevalskom timu i prijateljima, moji radovi su se uzdizali. ..Ali ,došla je korona i sve je stalo!

Internet mi je često najbolji prijatelj koji mi otvara vrata u svijet, svašta možeš naučit, samo treba imat volju. I tako su nastale slike ,ali ne obične nego slikane na stranicama knjiga. Inspiracija su mi žene, majke, kraljice ….

Najčešće slikam bojama za tkaninu JAVANA, na bazi vode (one su jače i trajnije ), akrilne u kombinaciji sa temperama.

Slikanje me opušta to je moj svijet.

Poruka: Radi ono što te veseli i ispunjava u životu, ne odustaj od svog skrivenog talenta, nego ga njeguj, ulaži i iznova stvaraj nova djela.

 

 

__________
Izvor: tzjelsa.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.