HVAR I JELSA – Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

Objavio: Pokret Otoka - 14.03.2024. - Vrijeme čitanja: 2min

Predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji će se održati u Jelsi i Hvaru 18. i 19. ožujka!

Dođite i upoznajte se s temeljima metoda i praksi biodinamičke poljoprivrede prema principima Rudolfa Steinera, jednog od najvećih duhova Novog vijeka, čija je misija oblikovala mnoge sfere našeg života, uključujući i poljoprivredu.

Predavačica je dr. sc. Dijana Posavec, stručnjakinja i ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, koja će nam otkriti duboke i inspirativne uvide u ovu revolucionarnu poljoprivrednu praksu.

Biodinamička poljoprivreda nije samo način uzgoja, već prava umjetnost holističkog upravljanja zemljom. To je pristup promiče harmoniju između tla, biljaka, životinja i ljudi, stvarajući cjeloviti živi organizam koji podržava ekosustav na najprirodniji način.

Kroz ovu praksu, izbjegava se upotreba sintetičkih kemijskih sredstava poput pesticida i gnojiva te se ističe važnost očuvanja biološke raznolikosti i vode.

Biodinamički poljoprivrednici koriste posebno pripremljene ljekovite biljke, minerale i kompostirane organske materijale kako bi ojačali vitalnost svojih usjeva i potaknuli uravnotežen ekosustav.

Saznajte kako se ovi principi primjenjuju na poljima Hvara i Jelse te kako možemo podržati održivu budućnost uz pomoć ove inovativne poljoprivredne metode.

Izvor: LAG ŠKOJI

Naslovna fotografija: Photo by Jeremy Bishop on Unsplash