HVAR – Maraton dobrote

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 13.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Maraton dobrote – Daj 5 za Perle! održava se 3-5.9. na području otoka Hvara u Starom Gradu, Hvaru i Jelsi

.

Sportaši velikog sportskog, ali i ljudskog srca Toni Pavičić Donkić, Janez Maroević i Josip Jakelić pokrenuti će pravi sportski val dobrote u velikoj sportsko-humanitarnoj akciji “Maraton dobrote” za udrugu Perle!

Udruga “Perle” puni naziv “Udruga djece i mladih s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s posebnim potrebama, roditelja skrbnika i volontera Perle” osnovana je s ciljem postizanja i razvoja djece i mladih, rada s djecom s poteškoćama u razvoju te poticanja harmoničnog razvoja djece i mladih.

Tako će 3. rujna Toni Pavičić Donkić, svima znani Briškula, legendarni plivački maratonac u 8.00 sati uskočiti u more podno starogradske rive, te otplivati svoju plivačku dionicu do Jelse, gdje se očekuje oko 16.00 sati.

Dan kasnije 4.9.2021.g. Josip Jakelić, Jaki sjesti će na biciklu i odvoziti rutu od Jelse do Hvara, zatim opet preko cijelog otoka do Sućurja, pa natrag do Hvara, čime će on i pratnja preći više od 200 kilometara!

5. rujna palicu preuzima naš proslavljeni atletski maratonac Janez Maroević koji u 7h iz Hvara kreće u obračun s kilometrima, trčeći preko Brusja, Vidikovca, Selaca, kroz Vrbanj, Jelsu, Vrbosku, kroz naš Ager, sve do velikog finiša u Starom Gradu na Tvrdalju.

U Starome Gradu, Hvaru i Jelsi biti će postavljeni štandovi na kojima će se u humanitarne svrhe moći pomoći Perlama kupnjom majice i torbe sa logom humanitarnog maratona, te umjetničkih djela od keramike koje je izradio umjetnik Frane Abramović iz Vrbanja.

Hrabar ali, vjerujemo, dostižan cilj je sakupiti 220.000,00 kuna. To je, naime, iznos potreban za održavanje terapija za naše Perle kroz jednu godinu.

 

Akcija će trajati do 15.10.

 

Donacije za Maraton dobrote – Daj 5 za Perle! se mogu uplatiti na:

 

PRIMATELJ: HRVATSKI CRVENI KRIŽ GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA HVAR

IBAN: HR6024070001500014830 OTP banka

OPIS PLAĆANJA: DONACIJA ZA PERLE – MARATON DOBROTE

MODEL: HR 00 POZIV NA BROJ:030905

 

 

___________
Izvor: tzjelsa.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.