UŠTEDI ENERGIJU
October 8, 2021

HVAR - Novo svjetsko priznanje za otok Hvar

Otok Hvar dobio je još jedno svjetsko priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler Glasovi čitatelja svrstali su Hvar na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli novo svjetsko priznanje te titulu najboljeg otoka u Europi - prenosi turizmoteka.hr. Condé Nast Traveler i ove je godine, po 34. put organizirao izbor najboljih […]

Otok Hvar dobio je još jedno svjetsko priznanje, veliku nagradu čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler

Glasovi čitatelja svrstali su Hvar na sam vrh najboljih otoka na svijetu i donijeli novo svjetsko priznanje te titulu najboljeg otoka u Europi - prenosi turizmoteka.hr.

Condé Nast Traveler i ove je godine, po 34. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka. Za Nagradu po izboru čitatelja glasovalo je više od 800 tisuća glasača.

Proglašenje nagrada održano je u ponedjeljak, 5. listopada 2021., kada su objavljeni laureati po kontinentima.

.
Upravo je otok Hvar ponovno nakon 2019. godine zasjao na prvome mjestu europske liste najboljih otoka

Uz Hvar, u pet najboljih otoka svrstani su grčki otoci Mykonos, Zakynthos, portugalska Madeira te talijanski otok Ischia.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu hvarsku statistiku – kako je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje.

Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno nasljeđe grada Hvara – ističući tvrđavu Fortica kao nezaobilazni kulturni spomenik. Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske lavande, koja postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima.

.
Ove su sezone u gradu Hvaru najbrojniji bili turisti iz Sjedinjenih Američkih Država koji su ostvarili preko 13000 dolaska i 38000 noćenja

“Ovo je svojevrsna kruna našoj uspješnoj sezoni koja je iza nas. Čast nam je biti u društvu najboljih svjetskih otoka – nagrada je ovo svim turističkim dionicima našega grada i našega otoka. Posebnu zahvalu upućujem Vladi RH na čelu sa premijerom Plenkovićem, našim Hvaraninom i resornom Ministarstvu, na pomoći u pripremi izazovne turističke sezone.

Turističke zajednice otoka Hvara i u post-sezoni nastaviti će s pozicioniranjem našeg otoka na svjetsku mapu cjelogodišnjih destinacija s raznolikom ponudom, te vjerujemo u daljnji turistički rast”, ističe Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Važno je napomenuti da su po prvi puta u gradu Hvaru najbrojniji bili turisti iz Sjedinjenih Američkih Država koji su ostvarili preko 13000 dolaska i 38000 noćenja.

__________
Izvor: turizmoteka.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram