UŠTEDI ENERGIJU
September 17, 2021

HVAR - OCEANMAN plivačko natjecanje: 18. rujna u Starom Gradu

Ove godine Stari Grad je domaćin OCEANMAN-a: najvećeg međunarodnog plivačkog natjecanja u otvorenim vodama. Riječ je o jedinstvenom iskustvu prevladavanja vlastitih ograničenja, kroz upoznavanje različitih ljudi, krajolika i kultura...

Osim što je hit ljeta, Stari Grad na Hvaru je i u posezoni IN destinacija koja postiže odlične rezultate u dolascima i noćenjima i izvan glavne sezone. Puno je konkretnih razloga za takav uspjeh, mamaca koji su ovu destinaciju percipirali kao mjesto koje se mora posjetiti.

Uz iznimno snažnu kulturno povijesnu komponentu Stari Grad je prepoznata sportsko-rekreacijska destinacija koja nudi širok spektar mogućnosti i cjeloviti doživljaj.

.
OCEANMAN je najveća svjetska međunarodna plivačka utka otvorenim morem koja se neprekidno organizira od 2015. godine

U ovoj godini planirana su 22 natjecanja na 5 kontinenata diljem svijeta. OCEANMAN je puno više od plivačke utrke, to je jedinstveno iskustvo prevladavanja vlastitih ograničenja, stapanja s prirodom i morem, izvorima života.

Radi se o sportsko-turističkom projektu u kojem sportaši iz svih krajeva svijeta dijele nezaboravno iskustvo; upoznaju nova mjesta, nove kulture, druže se, uživaju u lokalnoj hrani, razgledavaju i upoznaju nove krajolike i ljude.

OCEANMAN je iskustvo za sve generacije, kroz njega se ostvaruju različiti ciljevi i snovi. OCEANMAN je način života okrenut održivom razvoju i očuvanju prirode.

U rujnu ove godine Hrvatska i Stari Grad prvi će put biti domaćinima ovog jedinstvenog sportskog natjecanja.

__________
Izvor: hotspots.net.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram