Morski prsti otoka Hvara je projekt čija je svrha očuvanje i održivo korištenje prirodne baštine te zaštita okoliša na području poluotoka Kabal

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za ribarstvo donijelo je Odluku o dodjeli sredstava u okviru mjere „Provedba strategija lokalnog razvoja operacije koje podupiru FLAG-ovi“ za programsko razdoblje 2014. – 2020. u iznosu od 965.574,87 kuna za projekt pod nazivom „Morski prsti otoka Hvara“ – prenosi morski.hr

 

PROJEKT “MORSKI PRSTI OTOKA HVARA”

Akcijom čišćenja i uređenjem staze valorizirat će se prirodna baština ovog područja koja dosada nije dovoljno prepoznata u okvirima turističke ponude i potražnje otoka Hvara, stoji u opisu projekta.

Ulaganjem u uređenje i opremanjem staze pridonijet će se prepoznatljivosti turističke destinacije Staroga Grada, unapređenju turističkog proizvoda destinacije, obogaćivanju turističke ponude novim proizvodom za ljubitelje prirodne, morske baštine, produženju turističke sezone, povećanju broja posjetitelja i stvaranju preduvjeta za razvoj selektivnih oblika turizma.

S druge strane, cilj projekta je probuditi svijest lokalnog stanovništva, s naglaskom na mlađu populaciju, o morskom otpadu i stanju morskog okoliša, kroz njihovo prihvaćanje i razvijanje dobre prakse za sprječavanje nastanka novog i reduciranje postojećeg morskog i obalnog otpada.

Morski otpad je kulturološki problem koji nadilazi granice država te nije isključivo okolišni problem zbog čega je izuzetno važno promicati edukativni pristup u rješavanju tog gorućeg problema.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Unsplash