HVAR – “U potrazi za Našim Malim mistom”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.08.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

U Starom Gradu na Hvaru je otvorena izložba “U potrazi za Našim Malim mistom” u spomen na 50 godina snimanja jedne od HRT-ovih najpopularnijih serija “Naše malo misto”

.

Izložba “U potrazi za Našim Malim mistom” je postavljena na više lokacija po Starom Gradu. Fotografije su izložene na lokacijama gdje su snimane scene ove serije. Izložba je otvorena mini koncertom limenog orkestra Starog Grada.

Televizijska serija Naše malo misto jedno je od najboljih i najpopularnih djela hrvatske kinematografije. Snimana je od 1969.-1971. godine prema scenariju Miljenka Smoje i pod redateljskom palicom Daniela Marušića.

Duhovite scene života u malom dalmatinskom mjestu prikazane kroz prizmu kronike koju vodi mjesni poštar (pošćer) Andrija Bombišta. Kronike Maloga mista prate dogodovštine nezaboravnih likova dotura Luigija i njegove Bepine, Roka Prča, Načelnika, Brice, Postolara i drugih.

Duhovite scene života u malom dalmatinskom mjestu uz popularne likove dotura Luigija i njegove Bepine, Roka Prča, Načelnika, Brice, Postolara i drugih, razonodile su živote naraštaja gledatelja.

Multimedijala izložba, koja će javnosti biti predstavljena na čak 14 lokacija, oživljava duh vremena i likova našeg malog mista, kojih se mnogi s nostalgijom sjećaju, a s kojima će se zasigurno rado upoznati i mlađe generacije, ali i brojni turisti.

A taj mali dalmatinski grad, zapravo je Stari Grad na Hvaru u kojem je snimljena većina epizoda Našega maloga Mista, a upravo je ta činjenica ostala do danas mnogima nepoznata.

Izložba je nastala u suradnji Grada Staroga Grada, Turističke Zajednice Staroga Grada, HRT-a, Marina Marušića i Fjodora Feđa Klarića.

Izložba je otvorena 19. kolovoza na Novoj rivi.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.