HVAR – Udruzi “Prijatelji otoka Šćedro” Zlatna plaketa

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 16.08.2021. - Vrijeme čitanja: 1min

Općina Jelsa je na svečanoj sjednici udruzi “Prijatelji otoka Šćedro” dodijelila nagradu “Zlatna plaketa”, kojom je okrunjen dugogodišnji rad te udruge

.

 

Iz Udruge su se na svojoj Facebook stranici pohvalili priznanjem Zlatna plaketa Općine Jelsa.

“U deset godina, Udruga je postala primjer kako se u neprofitnoj udruzi mogu uspješno povezati inicijative domaćeg stanovništva, znanje stručnjaka te proaktivni pristup u zaštiti okoliša i kulture jednog malog jadranskog otoka”, navode.

“Lipo je to i fola in, somo nan je tukalo deset godišć za kvarat posla ča smo zapensali, propju nebi vajalo da nan se hoće još 30 godišć za sve ča smo stavili na kortu”, prenose izjavu člana Skupštine Općine Jelsa.

Podsjetimo, Udruga “Prijatelji otoka Šćedro” trajno brine o zaštiti okoliša i očuvanju prirodne baštine otoka Šćedro, jednog od posebnih bisera hrvatskog Jadrana.

Udruga je neprofitno, nestranačko i vjerski neutralno te nezavisno udruženje fizičkih i pravnih osoba osnovana u cilju zaštite okoliša i kulturne i prirodne baštine otoka Šćedro te promicanja svijesti o značenju otoka za Republiku Hrvatsku.

 

 

__________
Izvor: hvarski.net
Naslovna fotografija: Pixabay.