UŠTEDI ENERGIJU
June 19, 2021

HVAR - Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Potpisan je Ugovor o izvođenju radova za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i ispusta aglomeracije Jelsa – Vrboska i Stari Grad

.

Predstavnici Hvarskog vodovoda d.o.o. su, kao naručitelji projekta, potpisali Ugovor kojim započinje provedba projekta pod nazivom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Jelsa – Vrboska i Stari Grad”, za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 57.763.375,00 kuna, a Ugovorom je obuhvaćena izgradnja dva uređaja za pročišćivanje otpadnih voda i dva podmorska ispusta.

Na svečanom potpisivanju bili su prisutni izvođači radova – zajednica ponuditelja Kostak d.d. Krško i Loveco d.o.o. Rijeka te predstavnici nadzora provedbe projekta (zajednica ponuditelja IDT d.o.o. Osijek i Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek), predstavnici Hrvatskih voda i članovi Skupštine društva Hvarski vodovod – načelnici i gradonačelnici otoka Hvara.

Projektom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Jelsa-Vrboska i Stari Grad” predviđena je izgradnja sustava odvodnje i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže za naselja Stari Grad, Jelsa, Vrboska i Basina.

Realizacijom projekta izgradit će se sustav za prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda te smanjiti gubici vode u vodoopskrbnoj mreži.

Ukupna vrijednost projekta kojemu su ciljevi poboljšanje standarda života za lokalno stanovništvo, kvalitetnije upravljanje komunalnim vodama, ušteda vodnih resursa i zaštita ekosustava s naglaskom na smanjenje zagađenja mora je 378.933.698,00 kn. Europska unija će putem Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“ sufinancirati gotovo 70 % troškova.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram