HVAR – Wine, olive & heritage festival

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 31.05.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Krajem lipnja Jelsa na Hvaru postaje mjesto koje će okupiti ljubitelje vina, maslinovog ulja i tradicije, organizira se Wine, olive & heritage festival

.

Nakon prošlogodišnje pauze, manifestacija „Wine, olive & heritage festival“ ove će se godine održati od 24. do 27. lipnja. U četiri dana trajanja manifestacije autohtone proizvode predstavit će domaći proizvođači, koji će kroz svoje prezentacije posjetiteljima dočarati kulturu života na otoku Hvaru.

Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima s ciljem promocije domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora i stabilnog ekološkog sustava“.

Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike nauče nešto novo. Festival teži promovirati „sve najboje od Hvara“ na zabavnoj i edukativnoj razini.

Službeno otvorenje festivala će biti u središnjem Jelšanskom parku, gdje će se održati Gastro show ugostitelja s otoka Hvara, uz raznovrsne hvarske specijalitete i prezentaciju otočkih proizvoda od lavande, smilja i različitog bilja našeg najsunčanijeg otoka.

Predviđena je degustacija maslinovih ulja i vina s Udrugom hvarskih vinara, zatim večernja predavanja o otočnim proizvodima kao temelju mediteranske prehrane te predavanja o mediteranskoj prehrani kao načinu života.

Detaljan program možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici Turističke zajednice Jesla.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.