UŠTEDI ENERGIJU
May 23, 2021

HVAR - Zaštita Paklinskih otoka

Primarni zadatak projektnih aktivnosti je proširenje kategorije zaštite s kopna na more Paklinskih otoka za što su dobivena sredstva za izradu potrebnih studija

.

Projekt je izrađen u svrhu proglašenja morskog zaštićenog područja Paklinskih otoka. Projekt obuhvaća i niz ostalih aktivnosti umrežavanja i podizanja svijesti o morskim zaštićenim područjima.

Javna ustanova More i krš je jedan od partnera na projektu “Integriranog upravljanja prirodnim dobrima malih otoka u Mediteranu (SMILO – Med)” kojeg sufinancira Fundacija Princ Albert II. i kojeg vodi francuska udruga SMILO.

Osim toga, u tijeku izrada Plana upravljanja za zaštićena područja i područja ekološke mreže: Otok Hvar (PU 6105). Nakon Jelse, iduća u nizu radionica je ona u Hvaru za Paklinske otoke na kojoj će se definirati aktivnosti za očuvanje kopna i mora Paklinskih otoka.

Iz Javne ustanove More i krš istodobno pozivaju sve građane da koriste aplikaciju “Jeste li vidjeli?” za dojavu nalaza ugroženih morskih vrsta koja je dostupna na poveznici.

 

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram