UŠTEDI ENERGIJU
October 20, 2018

HVAR - Završilo je snimanje hrvatskog filma 'Ribanje i ribarsko prigovaranje'

Na otoku Hvaru završilo je snimanje dugometražnog igranog filma 'Ribanje i ribarsko prigovaranje', narativni spjev u tri dijela u kojem Petar Hektorović opisuje svoj trodnevni put od Hvara do Brača i Šolte, u režiji Milana Trenca.

Petra Hektorovića u filmu glumi Rade Šerbedžija, Leon Lučev utjelovljuje ribara Paskoja Debelju, njegova sina Lorenco Damjanić, a Nikolu Zeta Bojan Brajčić - prenosi tportal.hr.

Časnu sestru koja brine o pjesniku glumi Inge Appelt, a u filmu su angažirane i mlade glumačke snage Filip Mayer, koji glumi mladog Hektorovića i Romina Tonković koja će utjeloviti pučanku.

Trenc osim režije potpisuje i scenarij filma, a producirao ga je Boris Veličan. Direktor fotografije je Ivan Zadro, autorica maske Sanja Hrstić Kuterovac, kostimografkinja Emilija Šušković, scenograf Ivan Ivan.
.

Nevolje koje su ih zadesile smanjivanjem proračuna potpomagali su lokalni starosjedioci

'Snimanje je bilo teško jer se većina djela odvija na moru. Bilo je tu jako puno brodova pa smo morali voditi računa i o njihovom prebacivanju s jedne lokacije na drugu, a vrijeme nam je bilo ključan faktor', izjavio je u povodu završetka snimanja izvršni producent filma, Boris Veličan, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Po njegovim riječima, proračun za povijesni film na otoku trebao je biti puno veći, pa su se snalazili na razne načine, no osobito je zahvalan 'lokalnim starosjediocima' koji su im izlazili u susret svakom prilikom.

'Ribanje i ribarsko prigovaranje' sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a projekt su potpomogli i gradovi Stari Grad i Hvar.

__________
Izvor: tportal.hr
Fotografija: pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram