HVAR – Završnica manifestacije “Maraton dobrote”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 05.09.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Cilj akcije “Maraton dobrote” je sakupiti sredstva za štićenike udruge Perle, djecu s posebnim potrebama i najtežim oštećenjima

Putem manifestacije “Maraton dobrote” prikupljaju se sredstva koja su prijeko potrebna za financiranje cjelogodišnjih terapija na otoku. Od potrebnih 220 tisuća kuna, Hvarani i prijatelji samo su ovog vikenda sakupili čak 150 tisuća!

Ulaskom u cilj Janeza Maroevića, trofejnog atletskog maratonca, u Starom Gradu na Hvaru završen je sportski dio trodnevne hvarske humanitarno-sportske akcije Maraton dobrote – Daj 5 za Perle!

Podsjetimo, prvu dionicu Maratona dobrote u petak je ‘odradio’ Toni Pavičić – Donkić – Briškula, otplivavši 27,5 kilometara od Staroga Grada do Jelse, gdje ga je dočekalo mnoštvo mještana i otočana koji nisu samo zdušno navijali, već su kupnjom majica, torbi i keramičkih suvenira, svaki njegov kilometar izdašno nagradili donacijama za ‘Perle’.

Val dobrote brzo se širio Hvarom, pa gotovo da nije bilo nikoga tko nije odjenuo majicu sa zaštitnim logom akcije, a podrška je stizala sa svih strana od vatrogasaca, vrtića, pjevača, umjetnika….

U subotu su palicu preuzeli biciklisti iz biciklističkog kluba Teuta na čelu s Josipom Jakelićem, sportskim entuzijastom koji je zajedno s kolegama odvozio čak 240 kilometara, prošavši doslovno kroz svako mjesto i selo na otoku.

Maratonskom, trkačkom utrkom od Hvara, preko Jelse do Starog Grada, Janez Maroević i prijatelji zaokružili su ovu lijepu hvarsku sportsko-humanitarnu priču. Na cilju su ih, naravno, dočekale ‘Perle’, organizatori, volonteri i građani, a dobrota se slavila uz balone, baklje i pregršt emocija.

 

 

__________
Izvor: dalmatinskiportal.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.