INTERENEF 2023 – U tijeku je Forum o solarnoj energiji i budućnosti energetike

Objavio: Pokret Otoka - 22.09.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Danas se, u splitskom hotelu Cornaro, održava Međunarodni energetski forum INTERENEF, koji već godinama predstavlja ključno mjesto za rasprave o najvažnijim pitanjima iz područja energetike.

Ovogodišnje, sedmo izdanje INETERENEF Foruma nije iznimka, jer se usredotočuje na iznimno aktualnu temu – solarnu energiju.

Energetska sigurnost i tranzicija prema obnovljivim izvorima energije postale su ključne teme rasprava na INTERENEF-u. Ekstrinzički faktori poput ruske agresije na Ukrajinu i nova strateška razmišljanja o energetskim politikama EU-a postavili su izazove pred energetski sektor koji zahtijeva ozbiljno razmatranje.

Ovogodišnji Forum obuhvaća tri panela koji pružaju sveobuhvatan uvid u problematiku solarnih energija. Rasprave se vode o teoriji i praksi u poslovanju koje uključuje solarnu energiju, pravnim i regulatornim aspektima njezine upotrebe, te ekonomskoj isplativosti korištenja solarne energije.

Na Forumu sudjeluju eminentni stručnjaci i panelisti iz Hrvatske, susjednih zemalja i EU-a. Prisutni su predstavnici velikih hrvatskih tvrtki. Ističu se Končar, E.ON, Siemens Hrvatska, te predstavnici međunarodnih nevladinih organizacija, ekoloških udruga i think tank-ova.

Ovaj eklektičan skup stručnjaka donosi različite perspektive i bogate diskusije na Forumu.

Iako energetske teme postaju sve važnije u javnom diskursu, INTERENEF 2023 pruža argumentiranu, znanstvenu i praktičnu podlogu koja usmjerava javne politike. Cilj ovog Foruma je biti katalizator takve rasprave, usmjeren prema stvaranju političkih i institucionalnih rješenja.

Institut za europske i globalizacijeske studije

INTERENEF 2023 organizira Institut za europske i globalizacijske studije, digitalni think tank koji ima za cilj poticati razgovore o ključnim globalnim temama. Dodatne informacije i registracija za događaj dostupni su na službenoj web stranici Instituta: www.inegs.com.

Očekuje se da će INTERENEF 2023 ponuditi duboke uvide u solarnu energiju i njezinu ulogu u budućnosti energetike, te postaviti smjernice za daljnji razvoj ove važne industrije u Hrvatskoj i šire.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Fotografija: Interenef