Ističu prve otočne iskaznice: Na vrijeme predajte zahtjev za novu!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 23.08.2019. - Vrijeme čitanja: 2min

Agencija za obalni i linijski pomorski promet podsjeća otočane koji su prije pet godina vadili otočne iskaznice da im ističu te da na vrijeme zatraže izadavanje nove iskaznice!

Obnovu iskaznice moguće je  zahtjevati najranije 90 dana prije datuma isteka. Datum isteka iskaznice označen je na tijelu iste.

Kako bi korisnici i dalje ostvarivali svoja prava trebaju podnijeti zahtjeve za izdavanje novih otočnih iskaznica u poštanskim uredima. Nove iskaznice će se ponovno izdati na razdoblje od 5 godina – piše na stranicama Agencije za obalni i linijski pomorski promet.
.

Zahtjevi se predaju u poštanskim uredima, a kupnja karata do isporuke ”novih” iskaznica može se obavljati potvrdom o predanom zahtjevu

Korisnici mogu nove zahtjeve podnijeti najranije 90 dana prije isteka postojeće otočne iskaznice. Datum do kada vrijedi otočna iskaznica je naznačen na tijelu iskaznice. Potvrda o predanom zahtjevu počinje vrijediti nakon petog dana od dana predaje zahtjeva.

U državni proračun otočani će za novu iskaznicu za fizičku osobu morati uplatiti 65,00 kn, dok će za iskaznicu za vozilo i vinjetu morati uplatiti 80,00 kn.

.
Agencija za obalni i linijski pomorski promet poziva korisnike da predaju zahtjeve na vrijeme, odnosno najkasnije tjedan dana prije isteka postojeće iskaznice, kako ne bi ostali bez mogućnosti korištenja prava na povlašteni prijevoz.

Ako korisnici imaju aktivan (prepaid) račun kod brodara Jadrolinija, prilikom preuzimanja „nove“ otočne iskaznice neka obavezno obavijeste brodara o „novoj“ iskaznici i serijskom broju kako bi se otvoreni račun povezao s novoizrađenom otočnom iskaznicom na kontakt adresu elektroničke pošte: prepaid@jadrolinija.hr .

POGLEDAJ OVDJE  -> Popis poštanskih ureda u kojima korisnici mogu predati svoje zahtjeve za otočne iskaznice

Iskaznice će u roku tri tjedna biti isporučene u poštanski ured u kojem je zahtjev podnesen, a korisnici su dužni preuzeti pristiglu otočnu iskaznicu u poštanski ured.

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-371 i 021/329-372 ili e-mailom na adresu: info@agencija-zolpp.hr .

__________
Autor: Pokret Otoka
Naslovna fotografija: PB / Pokret Otoka