IŽ – Traži se liječnik opće prakse za puni radni odnos na otoku!

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 06.03.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Mještani otoka Iža 01. travnja ove godine ostaju bez liječnice opće prakse koja odlazi u mirovinu

Dosad je radno mjesto liječnice opće medicine u privatnoj ambulanti na otoku Ižu obavljala dr. Heda Vidović-Šehović koja krajem ožujka odlazi u prijevremenu mirovinu. Dosad su održana dva natječaja za popunjavanje radnog mjesta, no prema riječima dr. Renate Bek, ravnateljice Doma zdravlja Zadar nisu se popunila.

Otok Iž administrativno pripada Gradu Zadru koji bi u ovom slučaju trebao osigurati adekvatnu zdravstvenu skrb za mještane.

Natječaj koji traje do 14. ožujka može se pronaći na poveznici.

.
Vijest se proširila medijskim prostorom

Vijest o potrazi za liječnikom brzo se proširila medijskim prostorom, a činjenica da na hrvatskim otocima nedostaje liječničkog kadra i opće medicinske službe poznata je stvar.

U akciju na Ižu uključio se i mladi medicinski tehničar Damian Sutlović, ujedno pokretač i član udruge mladih Tarabuži s otoka Iža. Damian se intenzivno dao u potragu za liječnikom ili liječnicom za svoje mještane i ulaže napore kako bi vijest proširio svim mogućim kanalima.
.

.
U Facebook grubi ZADARSKI OTOCI VIJESTI osvanuo je komentar mještanke Jelene Kraljice Zvje Bra na novonastalu situaciju:

Mislim da su uvjeti za mjesto doktora odlični što se tiče smještaja i plaće plus mikroklimatske blagodati i prirodne ljepote otoka,te idilične slike malog školjarskog mjesta gdje se još uvijek živi bez stresa i straha.triba natječaj produžiti i dati malo više informacija ako triba reklamirati ugurati uključiti medije,ili je interes da se ambulanta zatvori….mislim da bi mladi doktor s obitelji navelike uživao u životu na našem predivnom otoku Ižu!

.
Trenutna situacija na zadarskom području

Trenutno na zadarskom Zavodu za zapošljavanje nema tek završenih mladih liječnika medicine da bi se poslali po skupljanje iskustva na taj zadarski otok. Hoće li se tko pojaviti u dogledno vrijeme, teško je reći – prenosi Morski.hr i nastavlja da su generacije zadarskih liječnika prolazile kroz otočke ambulante prije nego što bi se “usidrili” u Zadru i zadarskoj bolnici, a da je danas trend s fakulteta na specijalizaciju.

Dr. Vidović Šehović radila je dva dana u Malom Ižu, a dva dana u Velom Ižu, dok je srijedom bila slobodna.

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.