PANEL RASPRAVE – Izazovi i prilike za razvoj pametnog turizma u Hrvatskoj

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 22.10.2020. - Vrijeme čitanja: 2min

Ministarstvo turizma i sporta u ulozi vodećeg partnera projekta SMARTMED u suradnji s Apsolonom organizira online panel rasprave koje će se održati 27. listopada 2020. od 9:30 do 14:45 sati.

.

Koji su izazovi koji čekaju Hrvatsku u daljnjem razvoju turizma te koje prilike leže u razvoju SMART turizma, otkrit će se ovih dana na konferenciji u organizaciji Ministarstva turizma i sporta i Apsolona, vodeće regionalne tvrtke za poslovno savjetovanje.

.

O Projektu

SMARTMED projekt dio je PANORAMED inicijative, Interreg MED programa, a bavi se razvojem uvjeta za pametni i održivi turizam i inovacije u turizmu na Mediteranu. 

U projekt je uključeno 13 partnera iz 9 mediteranskih zemalja koje zajedno, temeljem specifičnih potreba svake od zemalja, razvijaju poslovni model za pametni turizam. Kao dio izrade analitičke podloge za razvoj poslovnog modela Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Apsolonom organizira online događanje s ključnim dionicima u turizmu u vidu panel rasprava s ciljem dodatnog detektiranja izazova na terenu i u upravljanju te prilika za razvoj pilot projekta.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem poveznice putem koje će dobiti daljnje upute za sudjelovanje. 

O događanju

Na događaju koji je otvoren za sve dionike u turizmu, očekuju se zanimljive panel rasprave u četiri teme: Održivost, Suradnja i participacija, Ljudski kapital te Tehnologije i IT u kojima će svoja iskustva razmijeniti predstavnici vodećih turističkih kompanija, institucija i destinacija.

SMART turizam u okviru projekta SMARTMED definiran je kroz 4 stupa i 13 ključnih područja o kojima će se diskutirati u okviru četiri panela.

Na panel raspravama će sudjelovati sveukupno 25 panelista, a neki od njih su: Vjeran Piršić – predsjednik udruge EKO Kvarner, Darijo Vasilić – gradonačelnik, Grad Krk – tbc, Maja Jurišić – voditeljica projekta “Pokret otoka” i mnogi drugi.

Raspored svih panela kao i popisom panelista možete pronaći na poveznici.

Važno je naglasiti kako je sudjelovanje besplatno za sve sudionike, a aktivne sudionike očekuje i prigodan poklon iznenađenja.

 

 

__________

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta

Fotografija: unsplash.com