Jadrolinija: linija na relaciji Split-Stari grad vozit će svaki dan

Objavio: Martin Tuđen - 08.06.2024. - Vrijeme čitanja: 1min

Zbog pozitivnih reakcija otočana s Hvara, Grad Stari Grad i Splitsko-dalmatinska županija uputili zahtjev za povećanjem učestalosti prijevoza.

Jadrolinija je obznanila kako će od 6. lipnja, na njihovoj brzobrodskoj liniji Split – Bol – Stari Grad – Jelsa polasci iz Splita za Stari Grad biti svakodnevni. Izravan polazak iz Splita je u 13:00. Povratno putovanje iz Starog Grada bit će moguće u 14:45 svakog radnog dana.

Naime, Grad Stari Grad i Splitsko-dalmatinska županija odlučili su se na ovaj zahtjev zbog pozitivne reakcije s otoka Hvara. Zahtjev za povećanjem učestalosti prijevoza na liniji 9603 trebao bi rezultirati da ova linija postane cjelogodišnja.

Agencija za obalni i linijski pomorski promet izdala je svoju suglasnost na zahtjev za povećanom učestalosti prijevoza. 

“Sretni smo što nastavkom plovidbe katamarana na liniji 9603 stanovnicima Grada Staroga Grada i ostalim  stanovnicima otoka Hvara, koji ne koriste vozilo, a koji odlaze u ranojutarnjim satima trajektom na liniji 635 Stari Grad – Split na terapije i zdravstvene preglede u kliničke ustanove u Splitu, omogućavamo povratno putovanje brzobrodskom linijom kao i u razdoblju izvan sezone” – kazala je Splitsko-dalmatinska županija.

_______________________

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Naslovna fotografija: Image by Adam Górka from Pixabay