JAVNI NATJEČAJ – Sufinanciranje sunčanih elektrana u poljoprivredi

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 17.01.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Svrha natječaja je otklanjanje posljedica krize uzrokovane bolešću COVID-19 i ponovno oživljavanje potencijala održivog rasta i zapošljavanja te tranzicija poduzeća prema zelenom gospodarstvu ulaganjima u učinkovito korištenje energije.

Radi se o natječaju za tip operacije 4.2.2 „Korištenje obnovljivih izvora energije“ iz instrumenta Europske unije za oporavak i otpornost.

Datum početka zaprimanja prijava je 6.2.2023. godine, dok je rok za prijave 4.5.2023 godine.

Natječaj je namijenjen za fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. natječaja ili fizičke i pravne osobe koje nisu registrirane, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju. U to slučaju moraju ispuniti uvjet da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. natječaja u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog ili ne životinjskog podrijetla.

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 15.000 EUR. Najviša visina javne potpore po projektu iznosi do 1.000.000 EUR. Ukupna vrijednost natječaja iznosi 70.000.000,00 HRK (9.290.596,59 EUR).

Više informacija  te dokumentaciju možete pronaći i preuzeti na službenoj web stranici Programa ruralnog razvoja.

 

 

__________

Autor: Preuzeto sa službene stranice Ministarstva poljoprivrede

Fotografija: Pixabay