JAVNI POZIV – Upišite se u bazu izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 12.03.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Dalmatinska energetska agencija (DEA) u postupku je izrade baze podataka certificiranih izvođača i projektanata sustava obnovljivih izvora energije stoga poziva proizvođače, distributere, izvođače radova, instalatere i projektante sustava obnovljivih izvora energije da dostave svoje podatke.

Baza podataka će se kontinuirano ažurirati i nadopunjavati, a podatci će javnosti biti dostupni preko web stranice DEA-e: www.dea-sdz.hr.

Na toj internetskoj stranici građanima će biti omogućeno dobiti popis svih certificiranih izvođača projektanata sustava obnovljivih izvora energije s područja Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele Republike Hrvatske.
Preko stranice građani će moći uputiti pitanja i zatražiti preporuke. DEA će, pak, nadzirati rad certificiranih izvođača i projektanata.

 

Cilj je da se građanima olakša izbor i savjetodavna pomoć

Cilj ovog projekta je taj da Dalmatinska energetska agencija građanima olakša izbor ovlaštenih izvođača projektanata obnovljivih izvora energije i pruži savjetodavnu pomoć građanima zainteresiranim za ulaganje u korištenje obnovljivih izvora energije s posebnim naglaskom na korištenje sunčeve energije.

Savjetodavna pomoć za građane je besplatna i dostupna u svim koracima: od inicijalnog savjetovanja, tijekom izrade projektno-tehničke dokumentacije pa do završnog nadzora.

Izradom ove baze podataka omogućit će se učinkovito povezivanje interesa građana zainteresiranih za ulaganje u vlastite sustave obnovljivih izvora energije (OIE) s ponuđačima i projektantima:

  • fotonaponskih sustava
  • solarnih toplinskih sustava
  • plitkih geotermalnih sustava
  • dizalica topline i manjih kotlova i peći na biomasu.

Naime, uz prosječno oko 2.500 sunčanih sati godišnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji značajan potencijal za bolje korištenje sunčevih resursa.
Vremenski uvjeti (intenzitet sunca, pokrivenost oblacima, relativna vlažnost i nakupljanje topline) određuju proizvodnju električne energije. Međutim, postoje i tehnički čimbenici koje treba uzeti u obzir kako bi se maksimizirao potencijal sunčeve energije.

 

Upišite se u bazu!

Prijava iskaza interesa za upisom u bazu podataka dostavlja se na adresu elektroničke pošte agencije:

  • info@dea-sdz.hr,
  • mob.+385 916136374.,
  • s naznakom: Javni poziv za uvrštavanje u bazu podataka ponuđača i projektanata sustava OIE – iskaz, daje se.

Prijave će se zaprimati kontinuirano.

 

 

______________

Autor: DEA

Fotografija: Pixabay