JAVNI POZIV – Mjera Destilacija i krizno skladištenje vina

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.06.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Javni poziv na provedbu mjera Destilacija vina u kriznim slučajevima i Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine

.

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, cilj mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima je osloboditi kapacitete prijema nove berbe grožđa, proizvodnje i skladištenja na način da se proizvođaču dodjeli potpora ako vino preda na destilaciju, na razini veleprodajne cijene.

Potpore za krizno skladištenje za cilj imaju potaknuti proizvođače da određene količine zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište, čime se uravnotežuje ponuda i potražnja u ovim okolnostima.

Riječ je, kažu, o nastavku kriznih mjera pomoći sektoru vinarstva koje su se pokazale efikasnima u prošloj godini, za mjeru Destilacija vina u kriznim slučajevima je iskorišteno 100 posto od ukupno raspoloživih sredstava.

Dok je u mjeri Potpora za krizno skladištenje vina iskorištenje bilo 88 posto. Vinska omotnica za 2020. godinu gotovo je 94 posto iskorištena.

Rok za podnošenje prijava na mjere traje od 19. do 28. lipnja.

Više o mjerama Nacionalnog programa pomoći sektoru vina pronađite na poveznici.

 

 

__________
Izvor: agroklub.com
Naslovna fotografija: Pexels.