JAVNI POZIV – Otvoren portal za prijavu na natječaj SozialMarie

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 09.11.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

SozialMarie traži inovativne društvene projekte koji se usude ostvariti promjenu, portal za prijavu na natječaj otvoren je po 19. put

Vodite li društveno angažiran i inovativan projekt ili poznajete nekog tko je angažiran? SozialMarie traži inovativne društvene projekte koji se usude ostvariti promjenu – prenosi SozialMarie.org

Kao prva europska nagrada za društvene inovacije SozialMarie si je zadala cilj da otkrije društvene inovacije širem Srednje Europe i učini ih vidljivijima. Nagrađuju uspješno provedene, inovativne projekte koji se hvataju u koštac s izazovima našeg vremena. Petnaest jedinstvenih projekata na proljeće će biti ovjenčano nagradama ukupne vrijednosti 54 000 eura.

 

Zašto se trebate prijaviti?

Svojom prijavom stječete priliku da dobijete jednu od 15 nagrada koje dodjeljuje stručni žiri: Prvonagrađeni dobivaju 15 000, drugonagrađeni 10 000, a trećenagrađeni 5000 eura. Daljnjih 12 dobitnika nagrađuje se sa po 2000 eura.

Svi nominirani projekti sudjeluju u glasanju publike i mogu osvojiti dodatnih 1000 eura namijenjenih u edukacijske svrhe.

Ako ste nominirani, biti ćete pozvani na dodjelu nagrada u Beču da proslavite s voditeljima projekata iz drugih zemalja.

Dobitnici nagrada dobivaju pismeno priznanje koje potpisuje međunarodni žiri, što je izvrsna referenca pri prijavama za projekte i nagrade.

Nominirani projekti postaju dijelom međunarodne mreže društvenih inovatora i pozivaju se na događanja na temu društvenih inovacija.

Uza sve ostalo možete biti uključeni i u mentorski program.

Prijava je jednostavna, a o tome kako koristite financijsku nagradu odlučujete sami.

 

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu:

  • projekti iz polja civilnog društva, javne uprave i privatnog sektora
  • samo projekti koji su trenutačno u provedbi
  • projekti koji se realiziraju Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj ili Sloveniji

 

Kako prijaviti projekt?

Jednostavno: tako što ćete ispuniti prijavni obrazac na našoj internetskoj stranici. Vašu će prijavu pregledati dvoje neovisnih lokalnih evaluatora. Oni projekti koji budu odabrani u uži krug bit će proslijeđeni međunarodnom stručnom žiriju, koji donosi konačnu odluku o nagradama.

 

Rok za prijavu je 23. siječanj 2023.g. u 23.55h.

 

Savjet je da s prijavom počnete na vrijeme i predate ju što je ranije moguće! Tako ćete svima olakšati posao i izbjeći paniku u posljednjim satima prije prijavnog roka.

 

Još pitanja?

Provjerite uvjete sudjelovanja i kriterije za društvenu inovaciju. Saberite svoja pitanja i postavite ih 15. prosinca u vremenu od 16 do 17.30h, na online Q&A sastanku (save the date, daljnje informacije stižu uskoro).

Kontaktirajte svog lokalnog koordinatora: Ivana Perica

 

Upoznajte SozialMarie blog

Pratite SozialMarie blog kako biste ostali u toku s najnovijim vijestima iz naše zajednice društvenih inovatora. Naprimjer: Utemeljiteljici nagrade SozialMarie Wandi Moser-Heindl dodijeljena je titula “Founder of the Year”. I dalje: Nakon tri godine pandemijske pauze organizirali smo međunarodno druženje članova šireg tima SozialMarie.

 

__________
Izvor: SozialMarie.org
Naslovna fotografija: SozialMarie