JAVNI POZIV – Poduzetnici prijavite se natječaj „Pokreni nešto svoje“

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 28.02.2023. - Vrijeme čitanja: 3min

Poduzetnici, prijavite se na natječaj u sklopu programa “Pokreni nešto svoje” i osvojite bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 eura. Osim toga, dobit ćete i šestomjesečnu mentorsku potporu za razvoj poslovanja.

 

ACT je u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb pozvala hrvatske impact poduzetnike da prijave projekte kojima pozitivno utječu na društvo na natječaj za program „Pokreni nešto svoje“.  U sklopu programa deset najboljih prijava će osvojiti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 eura te šestomjesečnu mentorsku podrška za razvoj poslovanja.

Ove godine potporu će dobiti čak deset poduzetnika umjesto prijašnjih šest. Poduzetnicima će biti podijeljeno ukupno 50 tisuća eura. Pet najboljih bit će sufinancirano sa sedam tisuća eura, a drugih pet će dobiti potporu od tri tisuće eura.

Impact poduzetnici“ motivirani su stvaranjem pozitivnih promjena u svojim zajednicama i svijetu. Pritom prioritet stavljaju na društveni i ekološki utjecaj svojeg poslovanja.

U Philip Morris Zagreb smo prepoznali kako takav pristup poslovanju zaslužuje podršku i vidljivost te smo u proteklih šest godina, zahvaljujući uloženih 655 tisuća eura, podržali program u kojem je čak 38 tvrtki na tržište donijelo kreativna i održiva poslovna rješenja s dodanom društvenom vrijednosti.

Osim novaca važna i mentorska podrška

Osim važnosti bespovratnih sredstava za razvoj proizvoda i ulaganja u opremu i infrastrukturu, prijašnji korisnici programa posebno su istaknuli važnost mentorske podrške. Takva podrška im je pomogla u tržišnom pozicioniranju i razvoju tvrtke, jačanju brenda i reputacije, održivog poslovanja i ostvarenju boljeg financijskog rezultata. Posebno su istaknuti benefiti kvalitetnog umrežavanja s alumni zajednicom, kao i potencijalnim budućim korporativnim partnerima.

 

Program jedinstven u Hrvatskoj jer mjeri društveni povrat ulaganja

Program „Pokreni nešto svoje“ jedinstven je u Hrvatskoj i po tome što od začetka mjeri društveni povrat ulaganja. Program mjeri novčanu vrijednost koju su korisnici programa stvorili u odnosu na uložena sredstva, a u 2022. oboren je vlastiti rekord.

„Društveni povrat programa je u proteklim godinama u prosjeku za svaku uloženu kunu iznosio oko 2.3 kune vrijednosti koja je vraćena društvu. Iznos iz godine u godinu raste, tako smo prošle godine stvorili 2.9 kuna društvenog dobra na svaku kunu koju je tvrtka Philip Morris Zagreb uložila u program.” – rekla je Ana Brigović iz ACT Grupe.

Za koga je program?

„Pokreni nešto svoje“ je program koji je fokusiran na jačanje poduzeća koja su u ranoj fazi poslovanja, i spremni su za rast, kao i na već etablirana poduzeća koja razvijaju nove usluge, procese, poslovne modele ili dodatne djelatnosti. Na natječaj su stoga pozvana:

  • već postojeća poduzeća
  • poduzeća u nastajanju
  • start-up tvrtke
  • poduzetnici početnici s idejama koje će mijenjati društvo ili okoliš na bolje.

 

Do kada se možete prijaviti?

Organizatori i ove godine očekuju velik odaziv na natječaj, a najvažniji kriteriji odabira korisnika bit će, kao i proteklih godina, društvena i ekološka održivost projekta, kao i održivost poslovanja.

Natječaj je otvoren od 27. veljače do 20. ožujka 2023. godine.

Prijavnicu ispunite OVDJE.

Više informacija o tvrtkama korisnicima programa iz proteklih godina možete pronaći ovdje.

 

 

 

_____________

Autor: pokreninestosvoje.hr

Fotografija: Jenny Ueberger via Unsplash