UŠTEDI ENERGIJU
July 8, 2021

JAVNI POZIV - Poslovna nagrada za okoliš u 2021.

Natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021. godini otvoren je do 20. srpnja . Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj "Poslovna nagrada za okoliš u 2021.". Cilj natječaja je prepoznati i nagraditi one koji najviše doprinose zaštiti okoliša i ohrabriti poslovni sektor u Hrvatskoj kako […]

Natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021. godini otvoren je do 20. srpnja

.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj "Poslovna nagrada za okoliš u 2021.". Cilj natječaja je prepoznati i nagraditi one koji najviše doprinose zaštiti okoliša i ohrabriti poslovni sektor u Hrvatskoj kako bi dao svoj doprinos u tranziciji prema klimatski neutralnom i resursno učinkovitom društvu.

 

Natječaj je otvoren za poslovni sektor u pet kategorija

  • Upravljanje – za iznimne organizacije ili skupine organizacija sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji im omogućava kontinuirano poboljšanje okolišnih svojstava.
  • Proizvodi i usluge – za stavljanje na tržište novog proizvoda ili usluge koji daje značajan doprinos zaštiti okoliša i održivom razvoju.
  • Proces – za uspješnu primjenu inovativnog rješenja u području procesnih i proizvodnih metoda koje štite okoliš i potiču održivi razvoj.
  • Međunarodna poslovna suradnja – za suradnju u kojoj sudjeluje barem jedan privatni subjekt iz Europske unije i drugi iz privatnog, javnog, nevladinog ili akademskog sektora države u razvoju ili s gospodarstvom u tranziciji.
  • Poslovanje i bioraznolikost – za uspješan poslovni model, sustav upravljanja, proizvode i usluge ili za međunarodnu suradnju s državom u razvoju koja daje značajan doprinos zaustavljanju gubitka bioraznolikosti i koja podržava prirodne ekosustave.

Prijave za dodjelu priznanja i nagrada mogu podnijeti pravne osobe registrirane u Hrvatskoj za jednu ili više kategorija. Obrasci za prijavu su izrađeni za svaku od pet kategorija. Nalaze se na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na sljedećoj poveznici.

Obrasci za prijavu s popratnom dokumentacijom šalju se elektroničkim putem na adresu epošte nagrade2021@mingor.hr.

Iznimno, prijava s popratnom dokumentacijom se može dostaviti osobno ili poslati na adresu:

Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja
Radnička cesta 80, 10 000 Zagreb
Uprava za klimatske aktivnosti
S napomenom “Javni natječaj za dodjelu priznanja i nagrada – ne otvarati

Osim dodjele nacionalnih nagrada i priznanja, Ministarstvo će finalistima natječaja omogućiti prijavu za Europsku poslovnu nagradu za okoliš (European Business Awards for the Environment, EBAE). Europska komisija još od 1987. godine vodi Europsku poslovnu nagradu za okoliš u svrhu priznavanja, nagrađivanja i promicanja postignuća poduzeća koja razvijaju politike i proizvode prihvatljive za okoliš. Detaljnije na poveznici.

Europska poslovna nagrada za okoliš dodjeljuje se svake dvije godine u pet kategorija. Kandidirati se mogu samo finalisti nacionalnog natječaja. Natječaj je otvoren za poslovni sektor u pet kategorija.

 

 

__________
Izvor: glasotoka.hr
Naslovna fotografija: Pexels.

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram