JAVNI POZIV – Sudjeluj u pisanju energetske povijesti

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 11.11.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

Prijavite se za praćenje potrošnje energije u svom domu i sudjelujte u aktivnostima Zelene Energetske Zadruge

Energetski sustav se mijenja. Pasivno upravljanje energijom samo kada uključimo ili isključimo najdraži uređaj iz struje postaje stvar prošlosti.

Na korak smo do novog sustav u kojem obnovljivi izvori energije postaju pristupačniji, u kojem možemo samostalno proizvoditi, dijeliti ili posuditi energiju od susjeda i udružiti se sa sugrađanima na energetskim projektima koji mogu transformirati naše kvartove, gradove, županije – piše zez.coop

.
Zelena Energetska Zadruga otvara vrata energetskog sustava sutrašnjice i testira inovativne modele energetske učinkovitosti

Projektima NUDGE, REDREAM, I-NERGY i COMPILE u okviru europskog programa za istraživanje i inovacije Obzor 2020, ZEZ otvara vrata energetskog sustava sutrašnjice i testira inovativne modele energetske učinkovitosti.

Svi zainteresirani građani su pozvani pridružiti se u tome.

Modeli koji se testiraju temelje se na praćenju potrošnje energije i poticanju promjene ponašanja potrošača, čime se mogu ostvariti uštede u vlastitoj potrošnji, ali i utjecati na učinkovitost korištenja energetskih resursa, a time i smanjenje ugljičnih emisija.

 

PRIJAVA

Prijaviti se za sudjelovanje može putem obrasca na POVEZNICI.

ZEZ sudionika očekuje:
.

  • Praćenje potrošnje energije u svom domu. I proizvodnju, ako imate vlastitu sunčanu elektranu.
  • Korištenje ZEZ mobilne aplikacije i preporuke za promjenu ponašanja u korištenju energije, koje će vam ujedno mogu pomoći uštedjeti energiju i novac.
  • Kada ste u mogućnosti, sudjelovati u ZEZ edukativnim aktivnostima. Praćenje komunikacijskih kanala na kojima se razmjenjuju znanja i novosti u vezi ovih projekata.

100 prijavitelja koji zadovoljavaju tehničke uvjete ostvarit će pravo i na besplatan pametni uređaj za praćenje potrošnje i proizvodnje električne energije.

.
Što dobivate sudjelovanjem u ZEZ projektima?

Sudjelovanjem u ZEZ projektima:
.

  • Naučit ćete više o proizvodnji i potrošnji energije u svom kućanstvu te kako upravljati vlastitim ponašanjima da bi bio energetski učinkovitiji i ostvario uštede.
  • Besplatno koristiti inovativne tehnologije u svom kućanstvu.
  • Naučiti ćete više o mogućnostima dijeljenja energije sa svojim susjedima.
  • Doprinijeti ćete istraživanjima u području energetske učinkovitosti koja će poslužiti u izgradnji budućih tehnologija, praksi i zagovaranju prema donositeljima odluka.
  • Potaknuti ćete racionalnije korištenje energetskih resursa, a time i smanjiti štetne ugljične emisije.

__________
Izvor: zez.coop
Naslovna fotografija: Pixabay.