JAVNI POZIV – Sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 04.05.2021. - Vrijeme čitanja: 1min

Javni poziv za dodjelu sredstava za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš sredstvima pomoći jedinicama lokalne samouprave

.

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi neposrednog sufinanciranja sredstvima pomoći jedinicama lokalne samouprave uklanjanja otpada odbačenog u okoliš tzv. „divlja odlagališta“ u svrhu zaštite okoliša i njegovih sastavnica, te sprečavanja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i okoliš.

Svrha Javnog poziva za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš je provedba mjere i aktivnosti propisane Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017. – 2022. godine (Mjera 4.5. sanacija lokacija onečišćenih otpadom odbačenim u okoliš).

Cilj ovog Javnog poziva je uklanjanje divljih odlagališta kako bi se uklonio negativan utjecaj i omogućio povrat okoliša u prirodno stanje, te stvorili preduvjeti za sprječavanje ponovnog stvaranja divljeg odlagališta na tim lokacijama.

Javni poziv za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš (tzv. divlja odlagališta)

Dodatne informacije o Javnom pozivu na poveznici.

 

 

__________
Izvor: fzoeu.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.