JAVNI POZIV – Labin za sunčane elektrane obiteljima daje 3 puta više novaca nego prošle godine

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 23.02.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Grad Labin i ove godine raspisuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta te za opremu i radove za postavljanje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu, na području grada Labina.

Ove godine za tu je namjenu osiguran triput veći iznos nego je to bio slučaj prošle. Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte, Programu Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije. Ukupan osigurani iznos je 19.909,00 EUR (150.004,36 kuna ).

Cilj projekta je povećanje korištenje obnovljivih izvora energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području Grada Labina.

Planira se odobrenje 12 do 15 bespovratnih subvencija za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opremu i radove za sunčane elektrane u 2023. godini. Maksimalan iznos subvencije je do 1.400,00 EUR (10.548,30 kuna)  po korisniku.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 01. studenog 2023. godine.

 

Zahtjev za dodjelu jednokratne potpore sa potrebnom dokumentacijom podnosi se na jedan od 3 načina:

  • na adresu – Grad Labin, Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte, Titov trg 11, 52 220 Labin
  • osobnom predajom u pisarnicu Grada Labina na istoj adresi
  • dostavom elektronskim putem na adresu patricija.terkovic@labin.hr . U predmetu navedite:  “Bespovratna sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opreme i radova za  sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području grada Labina u 2023. godine“.

Cjelokupni javni poziv i sva potrebna dokumentacija te detalji nalaze se  OVDJE.

Aktualne javne pozive pogledajte na poveznici.

 

 

__________

Autor: labin.hr

Fotografija: Pixabay