JAVNI POZIV – Za ubrzanje razvoja ruralnog turizma

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 13.04.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) pokrenula je novi natječaj kako bi identificirala najbolje ideje koje će pomoći ruralnim zajednicama da se oporave od utjecaja pandemije COVID-19 i potaknula razvoj ruralnog turizma

Globalno natjecanje za pokretanje ruralnog turizma također će podržati poduzetnike i poduzeća koja mogu pomoći ruralnim zajednicama da iskoriste ekonomske i socijalne mogućnosti koje će se pojaviti kad se turizam ponovno pokrene.

Natječaj ima za cilj podržati ruralni turizam kao ključni alat za borbu protiv depopulacije, promicanje uključivanja i smanjenje regionalnih nejednakosti u prihodima i razvoju kao dio posebnog fokusa UNWTO-a na turizam za ruralni razvoj.

 

Prijave su otvorene za četiri kategorije:

• Ljudi – ne ostaviti nikog zaboravljenog: projekti koji potiču stvaranje radnih mjesta i prilika, promiču osnaživanje spolova i mladih, te grade mogućnosti za ranjive skupine u ruralnim područjima.
• Planet – izgradnja boljih projekata povezanih s promicanjem i zaštitom prirodnih resursa, uključujući rješavanje utjecaja turizma na klimatske promjene, nas, kao i otpad i potrošnju resursa.
• Prosperitet – mogućnosti za rast startupa koji nude inovativna rješenja kroz nove poslovne modele, instrumente koji promiču pristup financiranju, tržištima i marketingu za turizam u ruralnim područjima.
• Pogon ruralne tehnologije – primjena novih tehnologija za unapređenje turizma i razvoja u ruralnim područjima.

Rok za prijavu je 1. srpnja 2021.

 

 

__________
Izvor: europski-fondovi.eu
Naslovna fotografija: Unsplash.