UŠTEDI ENERGIJU
November 2, 2021

KAPRIJE - Izgradnja novog trajektnog pristana

Izgradnja novog trajektnog pristana omogućiti će korištenje trajekata dubljeg gaza, stabilnijih i otpornijih na vremenske nepogode što će značajno smanjiti broj otkazanih linija

Izgradnjom trajektnog pristana izvan središta mjesta osigurati će se lakše manevriranje i pristajanje trajektima, smanjiti će se prometno zagušenje i gužve u području luke i središta mjesta. Ujedno će se smanjiti razina buke u središtu mjesta, zadržati mirna pješačka zona unutar koje se nalaze plaže, ugostiteljski objekti, kulturni i drugi sadržaji.

Završetkom radova na podmorskom dijelu konstrukcije, osamnaest pilota koji će nositi pristanišni gat, započela je priprema za postavljanje montažnih armirano betonskih elemenata novog gata trajektnog pristaništa na otoku Kapriju. Na pripremljene pilote postavljene su naglavne grede - naglavnice. Na njih će se položiti armirano betonski montažni elementi koji će činiti pristanišni gat.
.

Elementi se trenutno izrađuju u izdvojenom pogonu u Šibeniku, te se po izradi prevoze na gradilište i pripremaju za montažu. U tijeku su završni radovi podmorskog iskopa koji je priprema za montažu za armirano betonskih konstrukcija obalnih zidova i buduće pristanišne rampe.

Završetak ugovorenih radova očekuje se do kraja siječnja 2022. godine. Projekt „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije" sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda. Provodi ga Lučka uprava Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 24.072.345,21 HRK. Ukupno trajanje projekta je 42 mjeseca.

__________
Izvor: Lučka uprava Šibensko-kninske županije
Naslovna fotografija: Lučka uprava Šibensko-kninske županije

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram