KONFERENCIJA – „CO2 do 55“ Zeleni plan za Hrvatsku

Objavio: Pokret Otoka - 12.06.2023. - Vrijeme čitanja: 3min

Motus Media i ZGRADOnačelnik.hr organiziraju konferenciju pod nazivom CO2 do 55 – Zeleni plan za Hrvatsku. Održat će se u srijedu, 14. lipnja 2023. godine u Hotelu Zonar Zagreb bivši (Hotel Panorama).

Konferencija je namijenjena svim dionicima ovoga tržišta, a posebice poduzetnicima, međutim dobrodošli su i svi zainteresirani građani.

Možete sudjelovati i online

Konferencija je hibridna. Možete ju pratiti uživo ili online.

UŽIVO – Hotel Zonar Zagreb (bivši Hotel Panorama Zagreb), na Trgu Krešimira Ćosića 9
ONLINE – live prijenos na platformama YouTube i Facebook (dnevno.hr, zagreb.info i ZGRADOnacelnik.hr).

Konferencija je BESPLATNA za sve zainteresirane, uz obaveznu PRIJAVU za sudjelovanje UŽIVO.
Prijava za sudjelovanje ONLINE vam nije potrebna, no možete se prijaviti kako biste dobili podsjetnik i kasnije zaključke s konferencije.

Europa do 2050. klimatski neutralna?

Konferencija otvara pitanja o energetskoj obnovi nekretnina u RH (višestambenih zgrada, javnih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća) i implementaciji obnovljivih izvora energije.

Osim toga, dat će odgovore na koji način će se do 2050. godine potrošiti 32 milijarde eura.

U Hrvatskoj postoji ogroman interes za energetsku obnovu nekretnina (više od milijardu eura projekata sada je spremno za realizaciju) i ugradnju obnovljivih izvora energije. Više od 8.000 sunčanih elektrana je postavljeno na hrvatske krovove, što je značajno povećanje u godini dana.

U sklopu konferencije održat će se nekoliko predavanja i panel rasprava. Stručnjaci iz raznih sektora relevantnih za temu iznijet će zanimljive i korisne informacije te dati odgovore na brojna pitanja kojih o energetskoj obnovi nekretnina, zelenom planu, direktivama i ciljevima svakim danom ima sve više.

Na konferenciji CO2 do 55 – ZELENI PLAN ZA HRVATSKU govorit će se o smjernicama države, spremnosti građevinskog sektora, mogućnostima (su)financiranja te stavovima i rješenjima struke.

Cilj konferencije je osvijestiti i stručnu i širu javnost o potrebama i mogućnostima dekarbonizacije. Govorit će se i o tome kako će se ‘europska’ pravila provoditi u Hrvatskoj.

Nekretnine su veliki proizvođači CO2

Konferencija je namijenjena svim dionicima ovoga tržišta – donosiocima odluka, poduzetnicima koji će operativno ‘provoditi’ dekarbonizaciju u RH, stručnjacima energetskog sektora koji će surađivati i s donosiocima odluka i s krajnjim korisnicima. U konačnici namijenjena je krajnjim korisnicima nekretnina, tj. svima onima koji žive i borave te rade u nekretninama koje su, prema podacima EU, proizvođači 36% svih emisija CO2 te potrošači 40% ukupno proizvedene energije.

Kako to rade u Sloveniji?

Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Republika Slovenija i Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu. Partneri će sa sudionicima podijeliti iskustvo ‘Kako to rade u Sloveniji?’.

PROGRAM preuzmite OVDJE.

_____________________________________

Autor: Press Zgradonačelnik.hr

Fotografija: Press Zgradonačelnik.hr