KONFERENCIJA: TRANZICIJA ENERGETIKE 2023.

Objavio: Pokret Otoka - 17.11.2023. - Vrijeme čitanja: 2min

Konferencija TRANZICIJA ENERGETIKE 2023. održava se 22. studenog 2023. godine. Tema su aktualnosti i izazovi zelene tranzicije za sektor energetike, s fokusom na regulatorni paket Europske unije: Fit for 55.

Konferencija će se održati u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a s početkom u 10.00 sati.

Paket Fit for 55 skup je regulatornih izmjena Europske unije za period 2020.-2030. s ciljem smanjenja emisija stakleničkih plinova za 55% do 2030. Uključuje širok raspon mjera, poput jačanja Sustava trgovanja emisijama stakleničkih plinova EU-a, povećanja korištenja obnovljivih izvora energije te poboljšanje energetske učinkovitosti. Sve strategije i regulative u kratkom će razdoblju biti implementirane i u nacionalnu legislativu i obaveze zemalja članica. HUP Udruga energetike aktivno prati donošenje europske i nacionalne regulative te kontinuirano zagovara postavljanje ambicioznih ali pravednih i provedivih ciljeva (i povezanih obaveza).

Na konferenciji ćete imati priliku saznati više o strateškim klimatskim i okolišnim ciljevima te povezanim  obavezama energetskog sektora unutar Europske unije te novom modelu tržišta električne energije. Razgovarati ćemo i o Nacionalnom energetskom i klimatskom planu, te implikacijama obaveza za domaće energetsko tržište. Zaključno, govoriti ćemo o različitim izvorima financiranja neophodnih ulaganja.

O navedenim temama govoriti će:

  • Emanuel Kovačić, predsjednik HUP Udruge energetike
  • Adriana Petrović, stručnjakinja za tranzicijsku regulativu
  • Ivana Grbeša, stručnjakinja za politička pitanja, tvrtke E.ON Hrvatska
  • Ivana Čović Knezović, INA d.d.
  • Nataša Mihoci, PWC

Konferencija je otvorena za sve koji su zainteresirani za energetsku tranziciju, osobito za tvrtke iz sektora energetike.

Program konferencije pogledajte u prilogu a za prijavu ispunite OBRAZAC. Konferencija je besplatna za sve sudionike a prijave se zaprimaju do ispunjenja kapaciteta dvorane.

Izvor: HUP Udruga energetike

Foto: Photo by NASA on Unsplash