KORČULA – Drugi Fermata Festival

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 26.07.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Drugi korčulanski Fermata festival održava se od 3 do 10. kolovoza na tri lokacije: Smokvica, Lumbarda te dva koncerta u Korčuli

.

Na programu ovogodišnjeg Fermata festivala publika će imati priliku čuti djela Tchaikovskog, Piazzolle, Saint-Saënsa, Bacha, Brahmsa, Tijardovića, Pejačević, Francka i mnogih drugih, uz nove suradnje iznenađenja. Ostvarena je i suradnja s višestruko nagrađivanom lumbardskom klapom Korda i njihovim svestranim voditeljem Rokom Radovanom te priznatim pijanistom Domagojem Gušćićem.

Prošlogodišnje izdanje Fermata festivala ugostilo je ukupno 22 glazbenika od kojih su polovicu činili studenti muzičkih akademija iskazavši se kao dorasli zadatku pri izvođenju zahtjevnih komornih djela.

Organizator festivala, Lorena Milina, mlada je i uspješna akademska glazbenica. Iako je široj publici poznata kao nekadašnja violinistica i prateći vokal benda Silente, Lorena je usporedno njegovala i karijeru u klasičnoj glazbi. Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji nakon čega završava dva dvogodišnja postdiplomska studija na prestižnom konzervatoriju La Schola Cantorum u Parizu.

Trenutno je upisana na doktorski studij Muzičke akademije u Sarajevu na kojoj je zaposlena kao viši asistent. Uz sve obaveze, njezina želja da obogati kuturni život rodnog otoka je ostvarena. I ove godine publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe.

„Još za vrijeme studija sam zamišljala kako bi bilo lijepo svoje iskustvo i kreativnost usmjeriti prema rodnom kraju koji mi, s obzirom na stalno odsustvo, nedostaje. Prošle smo godine bili kolektivno oduševljeni suradnjom s glazbenicima i zainteresiranošću publike te nam je to bila potvrda da ovakva manifestacija može postati tradicija“ , kazala je Lorena Milina.

“Ovim putem zahvaljujemo se svima koji sudjeluju u organizaciji, a posebno Općini Lumbarda, TZ Lumbarda, Općini Smokvica, TZ Smokvica, Centru za kulturu Korčula, HKD Napredak, Hotel Lumbarda i Sonic Studio bez kojih festival ne bi bilo moguće održati”, poručili su organizatori.

Ulaz na sve koncerte Fermata festivala je besplatan, uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

 

 

 

__________
Izvor: dubrovackidnevnik.net.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.