UŠTEDI ENERGIJU
July 10, 2019

KORČULA - Filmska ekipa HBO-a kreće sa snimanjem druge sezone serije "Succession"

Filmska ekipa produkcijske kuće Ambasada Film i televizijske kuće HBO boravit će u Korčuli od 17. do 20. srpnja gdje će snimati finale druge sezone serije „Succession“.

Radnja serije prati živote Američke bogataške obitelji koja vodi globalnu medijsku korporaciju, a glume ih poznata imena poput Brian Coxa, Kieran Culkina, Natalie Gold i drugi. Kako neslužbeno doznajemo, serija će se snimati na raznim lokacijama od Dubrovnika do Korčule, a u Korčuli je predviđeno snimanje od 17. do 20. srpnja na nekoliko lokacija u starogradskoj jezgri. Filmska ekipa HBO-a u Korčulu će uploviti 17. srpnja i to navodno na području brodogradilišta „Leda“ gdje će privezati jahtu i dodatne brodove te parkirati kamione i svu potrebnu opremu. Većinu scena snimit će na ulazu u starogradsku jezgru, ispred katedrale Sv. Marka te u restoranu „Cupido“, a snimat će i noću što nam je potvrdio i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

„Istina je da smo dobili upite s datumima i lokacijama od strane Ambasada Filma i HBO-a, poslali su određene posebne zahtjeve poput dužeg korištenja javne rasvjete zbog nooćnog snimanja i slično. Ovo je prvi put da će Grad ugostiti neku veću produkciju i mi ćemo im omogućiti sve nama dostupne resurse. Ne vjerujem da ćemo naplatiti te usluge“ – poručio je Fabris.

Iako su se ljubitelji najgledanije serije u povijesti HBO-a „Game of thrones“ nadali kako će HBO na Korčuli snimati „prequel“ poznate priče iz Westerosa radnog naziva „Bloodmoon“, za sad nema nikakvih službenih informacija, no gradonačelnik Fabris navodi kako ta opcija još uvijek nije isključena. Televizijsku dramu „Succession“ koja će se snimati na Korčuli osmišljava i realizira gotovo ista filmska ekipa koja radi na projektu „Bloodmoon“  pa je, navodno, bilo razgovora i o već vrlo iščekivanom „prequelu“.

__________
Izvor: dubrovacki.slobodnadalmacija.hr
Fotografija: Tonči Bernetić

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram