UŠTEDI ENERGIJU
November 26, 2018

KORČULA - Hoće li se napokon izgraditi zračna luka na otoku?

Jutros je u Općini Smokvica održan radni sastanak na temu Zračne luke Korčula. Na poziv načelnika Smokvice Kuzme Tomašića okupili su se predstavnici svih pet jedinica lokalne samouprave otoka Korčule.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kineskih investitora koji su spremni razmotriti projekt Zračne luke i investirati preko 80 milijuna eura.

Kako je istaknuo načelnik Općine Smokvica, Kuzma Tomašić, radi se o projektu koji je pokrenut negdje 1998. godine, tad je bio kao dio nacionalnog plana pokretanja otoka te je nažalost obustavljeno.

"Ovo je treća inicijativa gdje se pokušava s privatnim investitorom realizirati projekt Zračne luke Korčula, koji bi trebao biti sagrađen na području između Smokvice i Brne. Procjena je kako bi po realizaciji ovog projekta pristizalo preko 180 tisuća ljudi zračnim prometom na Korčulu. Sve je uvršteno u općinski i županijski prostorni plan te se prostire na oko milijun kvadratnih metara. Nadamo se da će ovaj puta Zračna luka Korčula biti realizirana te da će kroz nekih 5 do 6 godina na Korčulu sletjeti prvi avioni".

________
Izvor: korcula.online
Naslovna fotografija: Roni Marinković

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram