UŠTEDI ENERGIJU
August 17, 2021

KORČULA - Ispuni anketu i budi dio održivog razvoja otoka Korčule

Anketa je namijenjena svim stanovnicima otoka, jednako kao i poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, turističkim djelatnicima i svima koji žele usmjeriti razvoj otok Korčule prema energetskoj održivosti.

Jedan od ciljeva Pokreta Otoka je kreirati samodostatne otočne zajednice koja razumiju i artikuliraju svoje potrebe te se u isto vrijeme informiraju o prilikama i mogućnostima razvoja i napretka. Osim što djelujemo na državnoj razini, u ulozi regionalnog partnera surađujemo i s Tajništvom za EU otoke, inicijativom pokrenutom od strane Europske komisije u svrhu podrške europskim otocima u prijelazu na čistu energiju.

------> ANKETU ISPUNITE OVDJE! <------

.

Mapiranje energetskih potencijala otoka Korčule

U sklopu projekta ‘’Mapiranje energetskih potencijala hrvatskih otoka’’ prvi je izabran otok Korčula. U suradnji s Ambasadom SAD-a u Hrvatskoj provest će se mapiranje energetskih potencijala otoka Korčule u svrhu kojeg je izrađen online upitnik za fizičke i pravne osobe kojim će se pokušati dobiti trenutno energetsko stanje i potrebe cjelokupnog stalnog i povremenog stanovništva.

Potrebe za energetskom stabilnosti najizraženije su kad pričamo o otočkoj sezonalnosti. Povećanje broja ljudi koji borave na otoku često utječe na stabilnost elektro-energetske mreže, a posljedice prenapučenosti osjećaju mnogi, stanovnici kao i vlasnici kuća za odmor, ali i gosti u smještajnim kapacitetima.

Ispunjavanjem upitnika doprinosite razvoju čitave otočne zajednice jer će se dobivenim podacima i temeljitom analizom utvrditi stvarne energetske potrebe, a time i pružiti kvalitetnija podrška otočkom razvoju na području ruralnog razvoja i turističke konkurentnosti. Osim toga, ovim će se projektom upoznati lokalne vlasti o potrebama i velikim potencijalima otoka kako bi usmjerili sredstva na projekte koji će imati najveći utjecaj na održivost.

.

Ispuni anketu - budi dio održivog razvoja otoka Korčule!

Anketa je namijenjena svim stanovnicima otoka, jednako kao i poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, turističkim djelatnicima i svima koji žele usmjeriti razvoj otok Korčule prema energetskoj održivosti.

Ispunjavanjem ovog upitnika podržavate održivi razvoj i dugotrajnu stabilnost života na otoku za sebe i svoju zajednicu.

Put prema dekarbonizaciji je dug i težak, ali je dohvatljiv i neophodan. Pokrenite se s Pokretom Otoka kako bismo zajedno koračali prema održivoj i čistoj energiji na hrvatskim otocima.

 

Za sva pitanja i nejasnoće vezane uz ispunjavanje ankete budite slobodni kontaktirati nas putem e-maila adrese: mislav.skacan@islandmovement.eu

 

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram