KORČULA – Korčulanski učenici ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 14.03.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Korčulanski srednjoškolci ostvarili su izvrsne rezultate na natjecanjima iz fizike, informatike, geografije, povijesti, filma, elektromehanike

Iza učenika i nastavnika SŠ Petar Šegedin iz Korčule je iznimno uspješan tjedan. U veljači su održana školska natjecanja iz 13 predmeta.  Prošlog su tjedna održana županijska i regionalna natjecanja na kojima su korčulanski učenici ostvarili izvrsne rezultate. Sportskim riječnikom rečeno, osvojili su pet zlatnih i četiri srebrna odličja uz ostale vrlo dobre plasmane – prenosi dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

 

Rezultati natjecanja

Na Županijskom natjecanju iz geografije sudjelovalo je pet učenika koji su osvojili čak tri prva mjesta! U prvom razredu 1. mjesto osvojio je Mislav Tomičić, u trećem razredu također 1. mjesto osvojio je Zvonimir Skorin. U četvrtom razredu još jedno 1. mjesto osvojio je Josip Rončević. Zapažene rezultate ostvarili su i Dinko Fabris i to 2. mjesto, a Roko Jurjević je bio četvrti. Njihova je mentorica Ines Peručić Blitvić.

U utorak je u Splitu održano Regionalno natjecanje strukovnih škola za zanimanje elektromehaničar. Antonio Silić osvojio je izvrsno 2. mjesto zajedno s mentorom Vickom Skokandićem.

U srijedu je u Pločama održano Županijsko natjecanje iz fizike na kojem je sudjelovala Paula Lučić, učenica trećeg razreda koja je osvojila 6. mjesto. Njen mentor je nastavnik Mario Novak.

Na Županijskom natjecanju iz povijesti održanom u četvrtak sudjelovala su četiri učenika SŠ Petar Šegedin. U trećem razredu 1. mjesto osvojio je Roko Jurjević, a u četvrtom razredu Josip Rončević. U drugom razredu Ivan Kurilj osvojio je 2. mjesto dok je u trećem razredu 4. mjesto zauzeo Dinko Fabris. Njihova je mentorica nastavnica Gordana Antunović.

U petak je u Pločama održano Natjecanje iz informatike na kojem je sudjelovao David Julian Gavranić osvojivši 2. mjesto s mentoricom Ivanom Klisura Skokandić.

Istog dana održan je i Booktrailer Film Festival na kojem su sudjelovali i učenici iz Korčule s mentoricom Josipom Favro Kurtović. Njihov video odabranog Matoševog djela zauzeo je 5. mjesto u ukupnom poretku te se prosljeđuje na međunarodnu razinu, a kako doznajemo, pratile su ga i izvrsne kritike i pohvale.

Međutim, tu nije kraj uspjesima korčulanskih srednjoškolaca. Ovog se tjedna nastavljaju županijska natjecanja, već danas održat će se Natjecanje iz Talijanskog jezika u Dubrovniku na kojem sudjeluju Antica Tomić, Saša Vukić, Nikola Šeparović i Veselko Opačak s mentoricom Natali Vlašić.

 

__________
Izvor: dubrovacki.slobodnadalmacija.hr
Naslovna fotografija: