UŠTEDI ENERGIJU
September 25, 2021

KORČULA -Nacionalni dan multiple skleroze uz manifestaciju ''MS WALK''

Ovogodišnji “MS walk – Hodaj za one koji ne mogu” održat će se povodom Nacionalnog dana multiple skleroze u nedjelju, u 16,30 sati (ispred prodavaonice Tommy), u Blatu na Korčuli “Udruga Hrvatska okuplja oboljele i radi MS walk evente koji na vrlo konkretan i vidljiv način potiču senzibilizaciju šire javnosti na probleme oboljelih od ove […]

Ovogodišnji “MS walk – Hodaj za one koji ne mogu” održat će se povodom Nacionalnog dana multiple skleroze u nedjelju, u 16,30 sati (ispred prodavaonice Tommy), u Blatu na Korčuli

“Udruga Hrvatska okuplja oboljele i radi MS walk evente koji na vrlo konkretan i vidljiv način potiču senzibilizaciju šire javnosti na probleme oboljelih od ove autoimune bolesti. MS walk je jedna od takvih akcija kojom obilježavamo i Svjetski dan multiple skleroze. Nacionalni dan multiple skleroze koji je ove godine u nedjelju 26. rujna. Centar ovogodišnjeg obilježavanja je mjesto Blato na Korčuli”, rekli su iz Udruge MS tim Hrvatska za jadranski.hr.

.
Ova se manifestacija održava u Blatu na Korčuli jer se tamo proteklog svibnja povodom Svjetskog dana multiple skleroze na manifestaciji ''Svaki korak se broji'' okupio najveći broj ljudi

Tada je cijelo Blato hodalo u akciji “Svaki korak se broji”, u kojoj su u znak podrške oboljelima od multiple skleroze hrvatski građani prehodali 10.237.797 koraka. Svoje korake građani su mjerili putem aplikacija, a fotografije i snimke dijelili putem Facebook stranice Udruge te na osobnim profilima uz hashtagove #HodamZaOneKojiNeMogu i #SvakiKorakSeBroji.

U Blatu na Korčuli u nedjelju će se okupiti oboljeli, ali i cijela lokalna zajednica koja je podržala oboljele. Svima će biti podijeljene narančaste majice s porukama oboljelih kao i maskice. Koordinator akcije je Ivana Cetinić. Aktivna članica Udruge na Korčuli, otoku koji ima visoku razinu svijesti o ovoj bolesti te podržava oboljele što su dokazali u svibnju.

Predavanje umirovljene hrvatske braniteljice Vere Ivezić i Mirjam Jukić, autorice knjige ''Imate multiplu? Imam i ja''

Uoči Nacionalnog dana predavanje na Trgu dr. Franje Tuđmana (ispred Općine) će održati Mirjam Jukić, autorica knjige “Imate multiplu? Imam i ja”, te novinarka koja je prehodala, unatoč dijagnozi multiple skleroze, Camino Frances u dužini 830 kilometara. Također pod sloganom “Svaki korak se broji”, za sve kolege po dijagnozi koji hodati ne mogu. Uz nju predavanje za oboljele održat će i umirovljena hrvatska braniteljica Vera Ivezić, također oboljela od multiple skleroze koja je prehodala i dva Camina.

.
Humanitarna akcija

Uvodnu riječ u subotu u 18 sati na motivacijskom predavanju dat će i domaćin ovog Nacionalnog dana Ivana Cetinić. Korčulanka koja se bori s multiplom sklerozom i koja je Korčulu u svibnju “digla na noge”. Tako je senzibilizirala na brojne probleme s kojom se susreću oboljeli od ove progresivne neurološke bolesti koju zovu i bolest s 1000 lica. Nakon predavanja bit će podijeljena i knjiga Mirjam Jukić, koja je svojevrsni priručnik samopomoći oboljelima, ali i članovima njihovih obitelji.

Donacije prikupljene u ovoj akciji idu za kampanju nabavka lansirne rampe Danijeli, koja je zbog multiple skleroze zarobljena u stanu. Ukoliko možete izdvojiti određeni iznos, to možete učiniti uplatom na račun:

ADDIKO BANK – IBAN: HR4625000093207206262
Za plaćanje iz inozemstva SWIFT/BIC CODE je HAABHR22
Opis plaćanja obavezno – DONACIJA ZA RAMPU

__________
Izvor: jadranski.hr
Naslovna fotografija: Unsplash.

Article written by Pokret otoka
Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Subscription
Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram