KORČULA – Održan prvi po redu ronilački kamp ”UPA Rostrum 2019.” (FOTO)

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 19.10.2019. - Vrijeme čitanja: 3min

Od 04. do 10. listopada ove jeseni Udruženje podmorskih aktivnosti UPA Rostrum iz Splita održalo je prvi ronilački kamp na otoku Korčuli

Udruga UPA Rostrum iz Splita djeluje već više od tri godine, a nakon velikog broja odrađenih tečaja i zarona sretni su što su ovo ljeto napokon uspjeli organizirati i napraviti prvi po redu ronilački kamp UPA Rostrum 2019. – piše na facebook stranicama Udruge.

Priču koju prenosimo u cijelosti objavili su u foto albumu:
.

Nakon višetjednih dogovora i rješavanja različitih detalja u vezi putovanja odluka je pala na otok Korčulu, točnije malu zabitu uvalu u kojoj jedna od članica ima kuću, uvala Žukova

I tako se predivno veselo društvo u sastavu od 7 ronioca, jedne bebe i jednog mačka uputilo na otok, napraviti nešto, što do tada u ovom klubu, nije napravljeno!

Plan je bio ovakav: rano dizanje i kavica s pogledom na more, spremanje i odlazak na zaron oko 10:00 h, pauza za marendu, drugi zaron i za kraj obilna večera koja bi nas dočekala doma. Veliki broj zarona napravili smo na malom ne naseljenom otočiću Trsteniku, a tamo se ima toliko toga vidjeti. Teško je tekstom opisati koliko su zaroni bili čarobni! Prilika da u par zarona prođeš kroz mračne i tamne prolaze i špilje, provlačiš se kroz procjepe, ali i da uživaš u šarenilu i svim nijansama plave i zelene, šarenim spužvama i koraljima te velikom broju životinja koje se skrivaju u pukotinama. Fala bogu što slika sadrži 1000 riječi, jer nama dalje od oduševljene face i teksta Wooov, nedostaje točno toliko! 

Uz naravno ronjenje, poanta kampa bila je i upoznavanje mjesta u koje smo došli, njegove kulture i povijesti. Tako smo razgledali grad Korčulu, rodno mjesto slavnog Marka Pola, predivno i povijesno vrlo značajno mjesto, Blato te Velu luku s njezinom špiljom.
.

.
Za odabir nekih lokacija koristili smo princip Loleka i Boleka, pritiskom prsta na karti, odabrali bi lokaciju i zaronili –  tako smo došli do punte, simpatičnog naziva ”Ražnjić”

Iako se na prvi pogled nije doimala kao posebno mjesto, pred kraj zarona nam je postalo jasno da smo pogodili lokaciju.

Sve skupa, predivno vrijeme, predivne ronilačke i kopnene lokacije, kamp je koji se pokazao kao pun pogodak, ne samo po ronjenju nego i po druženju i ekipi, što je uz ronjenje druga najvažnija sporedna stvar na svijetu. Okupljanje kakvo mala uvala Žukova, a skupa s njom ni stara baka nije do sad vidjela.

Čestitke svim članovima i pridruženoj Anamariji Vrbatović na odlično odrađenom kampu, na super društvu i organizaciji te veliko hvala mami i baki što su nas trpjele i Željanu Padovanu s Triporti diving centarom za ronilačku potporu – Piše UPA Rostrum.

__________
Izvor: UPA Rostrum Split
Naslovna fotografija: UPA Rostrum Split