KORČULA – Otvorena izložba “Trending #HGSS70”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 04.12.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, u Blatu je u Klavir sali Doma kulture otvorena izložba “Trending #HGSS70” u organizaciji Narodne knjižnice Blato

Povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi “Trending #HGSS70” Hrvatska gorska služba spašavanja po prvi put na jednom otoku predstavila je svoje najkreativnije objave s društvene mreže Twitter, koje su ih učinile omiljenim komunikatorom u javnome prostoru – prenosi jadranski.hr

Izložbu su otvorili v.d.ravnateljice Knjižnice Nina Cvitković Đone i Jadran Kapović pročelnik komisije za informiranje i analitiku HGSS-a koji je naglasio kako su “pronašli nove načine komunikacije s domaćom i stranom javnosti, a najpopularnijim se pokazao Twitter.

.
Titula komunikatora godine

Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijelimo vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitima”.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10 000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznoga tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi.

Zbog svojeg inovativnog pristupa komunikaciji, u 2017. HGSS je dobio nagradu “Komunikator godine” Hrvatske udruge za odnose s javnošću zbog toga što “koristi učinkovite kanale da bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno”.

 

__________
Izvor: jadranski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay.