UŠTEDI ENERGIJU
September 24, 2021

KORČULA - Označi datume u kalendaru i pridruži nam se na Korčuli!

Dvodnevna Energetska akademija s naglaskom na održivi razvoj hrvatskih otoka održat će se u četvrtak i petak, 21. i 22. listopada, u organizaciji Pokreta Otoka i Tajništva za čistu energiju EU otoka

Kroz dvodnevnu radionicu polaznici akademije imat će priliku saznati više o mogućnostima i prednostima korištenja obnovljivih izvora energije kao i načinima financiranja projekata.

.

Registrirajte se!

.

Događaj će biti hibridan, što znači da je sudjelovanje moguće uživo ili online, te će se održati na hrvatskom jeziku bez prijevoda. Svi zainteresirani moći će ga pratiti i putem FB stranice Pokret Otoka / Island Movement.

Detaljan program može se pronaći ovdje.

.
Više o programu

Prvi dan ovog događaja pružit će vam priliku za upoznavanje s drugom fazom tajništva za čistu energiju EU otoka te će sudionici imati priliku saznati više o nacionalnim planom za energiju i klimatske promjene, Fondom za oporavak te novim zakonodavstvom na tržištu energije. Radionica je prilika za upoznavanje s različitim dionicima u tranziciji prema čistoj energiji te za razgovor o mogućnostima unapređenja energetske tranzicije otoka.

Drugog dana otočani imaju priliku naučiti više o tranzicijskim programima i strategijama koje se provode na otocima Cresu, Lošinju i Korčuli. Stručnjaci će raspravljati o financijskim alatima i mehanizmima, kao i o uključivanju građana u energetsku tranziciju. Također će se održati okrugli stol o utjecaju energetske tranzicije na druge gospodarske sektore poput turizma, gospodarenja otpadom i ruralnog razvoja.
.

Aktivnosti Tajništva za čistu energiju EU otoka

Cilj Tajništva za čistu energiju EU otoka, osnovanog pri Europskoj komisiji je pomoći otočanima u odabiru, procjeni, izvođenju i komunikaciji o projektima energetske energije kroz niz Energetskih akademija koje će se održati na raznim otocima i jezicima u idućih godinu dana. Pokret otoka regionalni je partner i stručni suradnik Tajništva za područje hrvatskih otoka.

Događaj će se održati na hrvatskom jeziku bez prijevoda, svi zainteresirani moći će ga pratiti i putem naše FB stranice.

__________
Autor: Pokret Otoka
Naslovna fotografija: Pokret Otoka

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram