Slikovnica i bojanka “Korčulanska Moreška” predstavljena u Centru za kulturu Korčula

Predstavljanje slikovnice i bojanke „Korčulanska Moreška“ autorica Andree Tedeschi i Sanje Kolenko održano je u srijedu, 7. prosinca 2022. u organizaciji Centru za kulturu Korčula pred mnogobrojnom korčulanskom publikom u Domu kulture u Korčuli – prenosi morski.hr

 

Tradicionalna Moreška

Kao uvod u predstavljanje prikazan je film “Moreška” sniman 1957. godine u Korčuli u produkciji Zagreb filma, a u režiji i prema scenariju Rudolfa Sremeca, jednog od najistaknutijih hrvatskih filmskih dokumentarista. Autorica teksta, Andrea Tedeschi istaknula je kako je slikovnica prevedena na šest jezika te je nastala sa željom da postane kvalitetni korčulanski suvenir i da djeci nastavi pričati višestoljetnu priču o korčulanskoj Morešci, borbi dobra i zla u kojoj dobro i ljubav uvijek pobjeđuju.

Profesionalna ilustratorica i grafička dizajnerica Sanju Kolenko, autorica ilustracija u slikovnici, kazala je kako je u njezinom radu inspirira naša slavenska mitologija i folklor te najavila kako će se izuzetno dobra suradnja s Andreom Tedeschi nastaviti i na budućim projektima.

 

__________
Izvor: morski.hr
Naslovna fotografija: Pixabay